sobota, december 15, 2018

Najnovšie články

bistro Baroza

Vianočný darček s chuťou, vôňou a fantáziou? Návšteva Bistra Baroza!

Ak ešte hľadáte vianočné darčeky, no nechcete siahnuť po niečom prvoplánovom, máme pre vás ideálne riešenie. Darčekový voucher, ktorý vezme vás a vašich blízkych aj po Vianociach na návštevu do bistra Baroza, si vás...
reštaurácia Delfín

Reštaurácia Delfín v Bratislave prechádza renováciou, zostáva verná zlatej klasike

Pre všetkých, čo hľadajú poctivú reštauráciu s kvalitnou klasikou máme dobrú správu. Reštaurácia Delfín v bratislavskej Ružovej doline prechádza renováciou, no zachováva si svoju pôvodnú tvár.  "Reštauráciu sme odkúpili od predošlého majiteľa v apríli tohto...
Peruanska kuchyna

Tichá invázia z Peru – peruánska kuchyňa dobýja svet

Nájde si vás to kdekoľvek vo svete. Do nosa vám udrie vôňa poctivého domáceho jedla s nádychom exotiky. Nie je to však ostrá zmes korenín, ani silná aróma sójovej omáčky. Nie je to India,...
polievka

Polievka je základ, hovorila babička. A samozrejme, mala pravdu

Polievka nie je tradičným jedlom vo všetkých kútoch sveta, no na slovenský stôl neodmysliteľne patrí. Okrem toho, že je chutným osviežením nášho menu, má aj viacero neoceniteľných benefitov pre naše zdravie.  Pamätáte sa na to,...
deti v reštaurácii

Deti v reštaurácii – áno či nie? Téma je vo svete stále diskutovanejšia

V reštaurácii hľadáme nielen dobré jedlo, ale aj pohodu, relax či romantiku. Preto niektoré svetové podniky začali zavádzať určité opatrenia, ktorými zakázali pobyt detí u nich po určitej hodine. Ako dôvod uvádzajú ich nevhodné...
Boutique Hotel Dubná Skala****

Boutique Hotel Dubná Skala**** pripravil pre svojich hostí sladké Vianoce aj Silvester

Áno, Vianoce sa naozaj blížia. Napovedajú o tom nielen všadeprítomné vianočné reklamy a produkty, ale aj voňavé ponuky reštaurácií a kaviarní. Boutique Hotel Dubná Skala**** v Žiline láka aj počas neskorej jesene a vianočných...
Bionela

Bionela predstavuje ďalšie novinky zo sveta ekologického riadu

Každému je jasné, že plastov už bolo dosť. Vďaka tejto progresívnej, krásnej a veľmi potrebnej myšlienke vznikla aj spoločnosť Bionela. Tá produkuje kompostovateľný a ekologický riad a obalový materiál a svoje produkty neustále vylepšuje...
Foodstock

Ľubo Blaho z reštaurácie Foodstock: Tvoríme koncept, ktorému verím

Foodstock - reštaurácia v Bratislave, ktorá predstavuje viac ako len street food. Pod vedením Ľuba Blaha tu vegánske jedlá pripravuje tím, ktorý do svojej práce vkladá nekonečne veľa lásky a dobrej nálady. "Preto pomenovanie good...
zlepšenie reštaurácie

4 kroky, ktoré pozdvihnú úroveň vašej reštaurácie

Samozrejme, vždy je v centre záujmu hostí hlavne chutné a kvalitné jedlo. Ak však môžete ponúknuť aj niečo naviac, môže to byť pre vás len výhodou.  Dobré jedlo (a dobrý kuchár) sú totiž len polovica...
Lukáš Hesko

Lukáš Hesko z bistra Akademia: Vyhýbam sa veciam, ktoré mi nedávajú zmysel

Lukáš Hesko - mladý ambiciózny šéfkuchár, ktorý aktuálne pôsobí v trnavskom bistre Akademia, má toho v profesionálnej oblasti veľa za sebou, no ešte viac pred sebou. Porozprával nám o svojej škandinávskej inšpirácii a o...
meno pre reštauráciu

Ako vybrať správne meno pre novú reštauráciu?

Vybrať meno pre reštauráciu je často nielen zdĺhavý, ale aj veľmi zodpovedný proces. Meno musí zaujať, musí byť prirodzené, reflektovať, čo reštaurácia prezentuje... Pozrite sa s nami, aký postup zvoliť ešte predtým, než sa...
Alexandra Vrábalová . styling

Čo má rada: Alexandra Vrábelová – stylistka, redaktorka, podnikateľka

Alexandra Vrábelová je osobná stylistka, ktorá sa okrem módy (stylist.sk) venuje redakčnej činnosti (akcnezeny.sk) a dvom e-shopom (sperkyalexandra.sk a mamimo.sk). Má 4 deti a čoskoro oslávi štyridsiatku - na ktorú ale vôbec nevyzerá. Ako...
Gastronomy Slovakia 2018

Gastronomy Slovakia 2018: vône, chute, zážitky a obrazy na jednom mieste

Jedno z najdôležitejších sympózií v slovenskej gastronomickej oblasti sa tento rok opätovne konalo v bratislavskej Refinery Gallery. Prečítajte si s nami reportáž z piateho ročníka Gastronomy Slovakia 2018. V do tmava zladených moderných priestoroch...
Zaváranie, Zavárajte! S našimi tipmi to zvládnete - Menucka.sk

Zavárajte! S našimi tipmi to zvládnete

Na jeseň sa na nás ovocie valí zo všetkých strán. Jablká, hrušky, slivky, marhule... Nemáme šancu ho všetko zjesť. A vtedy prichádza na rad zaváranie. Zaváranie funguje tak, že potraviny zbavíte baktérií a vzduchu, a tým zabezpečíte ich...
Stravny listok cheque dejeuner

Nový ročník kupónov Up Slovensko

Ako býva tradíciou, jedálne kupóny pre rok 2019 spoločnosti Up Slovensko prešli vizuálnou zmenou. V roku 2017 boli zelené, v 2018 sa prezliekli do príjemnej oranžovej farby a ročník 2019 bude hrať svetlo hnedou –...
Husacie a kačacie hody

Husacie a kačacie hody – opäť je tu sezóna jesenných dobrôt

Ako každý rok, aj túto jeseň si reštaurácie pre svojich zákazníkov pripravujú dobroty pripravené z kačaciny a husaciny. A my Vám opäť prinášame prehľad menu reštaurácií, ktoré si kačacie či husacie hody pre vás...
prepitné

Prepitné v reštauráciách doma a vo svete – viete sa v ňom orientovať?

Večne konzultovaná otázka - aké by sme mali nechať v reštaurácii prepitné? Okrem toho, že to závisí od ochoty obsluhujúceho personálu, existujú u nás aj vo svete určite pravidlá, ktoré by sme podľa reštauračnej...
jesenné jedlo

Oranžová jeseň – ktoré dobroty obsahujú najviac vitamínov?

Prevencia, vitamíny, chlad, nádcha a sychravé počasie - počas jesenného obdobia tak často skloňované slová. Zlaté pravidlo hovorí, že najlepšie lieky nájdeme v prírode. Preto je výhodné prispôsobiť naše jesenné jedlo na tanieroch farbám,...
video

Edo Šiška z Pulitzer restaurant: držková patrí medzi najobľúbenejšie polievky našich hostí

Reštaurácia Pulitzer na Župnom námestí oslavuje tento rok už 10te narodeniny. Veselá dvojica majiteľov Edo Šiška a Andrej Gogola sa za tie roky veľmi pekne etablovali na bratislavskej gastro scéne a prevádzkujú okrem reštaurácie...
ekologické varenie

9 spôsobov, ako variť ekologickejšie a šetrnejšie

Jedlo by malo byť jednou z vecí, ktorá je v absolútnej súhre s prírodou. Napriek tomu sme sa až po rokoch plných chémie postupne dopracovali k trendu s názvom ekologické varenie. Ako ho zaviesť...

Rozhovory

Lukáš Hesko z bistra Akademia: Vyhýbam sa veciam, ktoré mi nedávajú...

Lukáš Hesko
Lukáš Hesko - mladý ambiciózny šéfkuchár, ktorý aktuálne pôsobí v trnavskom bistre Akademia, má toho v profesionálnej oblasti veľa za sebou, no ešte viac...

Čo má rada: Alexandra Vrábelová – stylistka, redaktorka, podnikateľka

Alexandra Vrábalová . styling
Alexandra Vrábelová je osobná stylistka, ktorá sa okrem módy (stylist.sk) venuje redakčnej činnosti (akcnezeny.sk) a dvom e-shopom (sperkyalexandra.sk a mamimo.sk). Má 4 deti a...

Edo Šiška z Pulitzer restaurant: držková patrí medzi najobľúbenejšie polievky našich...

video
Reštaurácia Pulitzer na Župnom námestí oslavuje tento rok už 10te narodeniny. Veselá dvojica majiteľov Edo Šiška a Andrej Gogola sa za tie roky veľmi...

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu...

Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano
Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis,...

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Oliver Kríž Menučka Petržalka
Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života...

Iveta Hrabovská z GentleJam: Z klasických džemov sa snažíme tvoriť delikatesy

gentlejam
Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny...

Profi gastro

bistro Baroza
Ak ešte hľadáte vianočné darčeky, no nechcete siahnuť po niečom prvoplánovom, máme pre vás ideálne riešenie. Darčekový voucher, ktorý vezme vás a vašich blízkych aj po Vianociach na návštevu do bistra Baroza, si vás získa. Ojedinelý koncept šéfkuchára Petra Slačku spája kvalitné moderné bistro a reštauráciu inšpirovanú gastronomickými dobrotami z rôznych kútov sveta. Ponúka tichú lokalitu, veľa zelene a jedinečnú...
Bionela
Každému je jasné, že plastov už bolo dosť. Vďaka tejto progresívnej, krásnej a veľmi potrebnej myšlienke vznikla aj spoločnosť Bionela. Tá produkuje kompostovateľný a ekologický riad a obalový materiál a svoje produkty neustále vylepšuje a rozširuje.  Bionela nie je len obyčajná spoločnosť, ktorá ponúka riad a obalový materiál. Ako moderný podnik sa zaoberá problematikou plastov a znečisteného životného prostredia. Snaží sa...
Foodstock
Foodstock - reštaurácia v Bratislave, ktorá predstavuje viac ako len street food. Pod vedením Ľuba Blaha tu vegánske jedlá pripravuje tím, ktorý do svojej práce vkladá nekonečne veľa lásky a dobrej nálady. "Preto pomenovanie good mood food," usmieva sa Ľubo.  Ľubo Blaho je chlapík, ktorému z očí sála dobro. Hneď pri prvom stretnutí mi navrhuje tykanie a ja viem, že s...
zlepšenie reštaurácie
Samozrejme, vždy je v centre záujmu hostí hlavne chutné a kvalitné jedlo. Ak však môžete ponúknuť aj niečo naviac, môže to byť pre vás len výhodou.  Dobré jedlo (a dobrý kuchár) sú totiž len polovica vašej výhry. Reštaurácia je považovaná za celkový komplex, ktorý sa určitým imidžom prezentuje aj navonok. Práve na ňom treba zapracovať. Urobiť dojem a zanechať ho...
meno pre reštauráciu
Vybrať meno pre reštauráciu je často nielen zdĺhavý, ale aj veľmi zodpovedný proces. Meno musí zaujať, musí byť prirodzené, reflektovať, čo reštaurácia prezentuje... Pozrite sa s nami, aký postup zvoliť ešte predtým, než sa do toho pustíte.  Meno pre reštauráciu nie je ani zďaleka len estetickou záležitosťou. Volí sa na celý život, musí byť preto ľahko zapamätateľné, príjemné, v lepšom...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

bistro Baroza

Vianočný darček s chuťou, vôňou a fantáziou? Návšteva Bistra Baroza!

Ak ešte hľadáte vianočné darčeky, no nechcete siahnuť po niečom prvoplánovom, máme pre vás ideálne riešenie. Darčekový voucher, ktorý vezme vás a vašich blízkych...
reštaurácia Delfín

Reštaurácia Delfín v Bratislave prechádza renováciou, zostáva verná zlatej klasike

Pre všetkých, čo hľadajú poctivú reštauráciu s kvalitnou klasikou máme dobrú správu. Reštaurácia Delfín v bratislavskej Ružovej doline prechádza renováciou, no zachováva si svoju...
Peruanska kuchyna

Tichá invázia z Peru – peruánska kuchyňa dobýja svet

Nájde si vás to kdekoľvek vo svete. Do nosa vám udrie vôňa poctivého domáceho jedla s nádychom exotiky. Nie je to však ostrá zmes...
polievka

Polievka je základ, hovorila babička. A samozrejme, mala pravdu

Polievka nie je tradičným jedlom vo všetkých kútoch sveta, no na slovenský stôl neodmysliteľne patrí. Okrem toho, že je chutným osviežením nášho menu, má...
deti v reštaurácii

Deti v reštaurácii – áno či nie? Téma je vo svete stále diskutovanejšia

V reštaurácii hľadáme nielen dobré jedlo, ale aj pohodu, relax či romantiku. Preto niektoré svetové podniky začali zavádzať určité opatrenia, ktorými zakázali pobyt detí...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá