streda, október 24, 2018

Najnovšie články

Gastronomy Slovakia 2018

Gastronomy Slovakia 2018: vône, chute, zážitky a obrazy na jednom mieste

Jedno z najdôležitejších sympózií v slovenskej gastronomickej oblasti sa tento rok opätovne konalo v bratislavskej Refinery Gallery. Prečítajte si s nami reportáž z piateho ročníka Gastronomy Slovakia 2018. V do tmava zladených moderných priestoroch...
Zaváranie, Zavárajte! S našimi tipmi to zvládnete - Menucka.sk

Zavárajte! S našimi tipmi to zvládnete

Na jeseň sa na nás ovocie valí zo všetkých strán. Jablká, hrušky, slivky, marhule... Nemáme šancu ho všetko zjesť. A vtedy prichádza na rad zaváranie. Zaváranie funguje tak, že potraviny zbavíte baktérií a vzduchu, a tým zabezpečíte ich...
Stravny listok cheque dejeuner

Nový ročník kupónov Up Slovensko

Ako býva tradíciou, jedálne kupóny pre rok 2019 spoločnosti Up Slovensko prešli vizuálnou zmenou. V roku 2017 boli zelené, v 2018 sa prezliekli do príjemnej oranžovej farby a ročník 2019 bude hrať svetlo hnedou –...
Husacie a kačacie hody

Husacie a kačacie hody – opäť je tu sezóna jesenných dobrôt

Ako každý rok, aj túto jeseň si reštaurácie pre svojich zákazníkov pripravujú dobroty pripravené z kačaciny a husaciny. A my Vám opäť prinášame prehľad menu reštaurácií, ktoré si kačacie či husacie hody pre vás...
prepitné

Prepitné v reštauráciách doma a vo svete – viete sa v ňom orientovať?

Večne konzultovaná otázka - aké by sme mali nechať v reštaurácii prepitné? Okrem toho, že to závisí od ochoty obsluhujúceho personálu, existujú u nás aj vo svete určite pravidlá, ktoré by sme podľa reštauračnej...
jesenné jedlo

Oranžová jeseň – ktoré dobroty obsahujú najviac vitamínov?

Prevencia, vitamíny, chlad, nádcha a sychravé počasie - počas jesenného obdobia tak často skloňované slová. Zlaté pravidlo hovorí, že najlepšie lieky nájdeme v prírode. Preto je výhodné prispôsobiť naše jesenné jedlo na tanieroch farbám,...
video

Edo Šiška z Pulitzer restaurant: držková patrí medzi najobľúbenejšie polievky našich hostí

Reštaurácia Pulitzer na Župnom námestí oslavuje tento rok už 10te narodeniny. Veselá dvojica majiteľov Edo Šiška a Andrej Gogola sa za tie roky veľmi pekne etablovali na bratislavskej gastro scéne a prevádzkujú okrem reštaurácie...
ekologické varenie

9 spôsobov, ako variť ekologickejšie a šetrnejšie

Jedlo by malo byť jednou z vecí, ktorá je v absolútnej súhre s prírodou. Napriek tomu sme sa až po rokoch plných chémie postupne dopracovali k trendu s názvom ekologické varenie. Ako ho zaviesť...
grécka kuchyňa

Dovolenkový september patrí Grécku. Tu sú dôvody, prečo milujeme ich kuchyňu

Leto sa ešte tak celkom neskončilo. Svoje o tom určite vedia najmä last minute dovolenkári, ktorí sa aj tento rok rozhodli pre septembrovú klasiku - Grécko. Prečo je grécka kuchyňa tak výnimočná a čo...
dubná skala

Túžite po zdravšom životnom štýle? Podporte ho návštevou reštaurácie Boutique Hotel Dubná Skala****

Mnoho ľudí, ktorí si potrpia na zdravý životný štýl a prvotriedne suroviny na svojom jedálničku, sa cielene vyhýba stravovaniu v reštauráciách. Varenie v kuchyni Boutique Hotela Dubná Skala**** v Žiline je však úžasné -...
Český Krumlov

Český Krumlov je rozprávkové mesto s chuťou a vôňou pravých Čiech

Uplynulý (skoro)jesenný víkend patril v našom kalendári výletu na juh Čiech. Podľa recenzií, fotiek a videí na internete sme tušili, že sa máme na čo tešiť. Český Krumlov však svojou úžasnou rozprávkovou atmosférou ďaleko...
Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu peruánsku donášku Sabor...

Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis, donášku peruánskeho jedla Sabor Peruano v Bratislave. Chce ponúknuť trochu...
Oliver Kríž Menučka Petržalka

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života bežných ľudí v Petržalke. Ako sa mestský a miestny poslanec...
gentlejam

Iveta Hrabovská z GentleJam: Z klasických džemov sa snažíme tvoriť delikatesy

Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny krok priniesla do výroby džemov Iveta Hrabovská. Stojí za úspešnou...
kúpeľné oplátky

Odkiaľ sa vzali kúpeľné oplátky? Prečítajte si ich príbeh

Minulý víkend sme sa prechádzali po kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice s chrumkavou oplátkou v ruke, keď sa nám zrazu v hlave vynorila otázka - odkiaľ vlastne tento sladký vynález pochádza? Rozhodli sme sa preto...
Urban Cafe

Urban Cafe Košice je kaviareň s vlastným životným príbehom

Sladké dobroty vám tu vždy vyčaria úsmev na tvári. To bolo totiž hlavným cieľom zakladateľky tejto unikátnej kaviarne a cukrárne. Ak by ste prišli do Urban Cafe v centre Košíc s hocijakou náladou, aby...
filmfestival

Letný Filmfestival vo Viedni je malým gastronomickým rajom

Už tradične sa vo Viedni koná pred krásnou historickou radnicou filmfestival, ktorý možno označiť za veľký nielen časom trvania, ale aj ponukou filmov, koncertov či predstavení. Ľudí však z roka na rok čoraz viac...
augustové podujatia

Augustové podujatia budú mať chuť vrcholiaceho leta

Prázdniny sa augustom vždy preklenú do svojej druhej polovice, dozrieva aj neskoré ovocie a zelenina, svet vonia čerstvosťou. Augustové podujatia zamerané na gastronómiu nie sú náhodne umiestnené v tomto mesiaci. Čerstvosť láka a oslavy...
Hotel Dubná Skala

Boutique Hotel Dubná Skala**** v Žiline vás očarí svojou gastronomickou ponukou

Za gastronómiou, ktorá je skutočnou pastvou pre oči, nemusíte chodiť ďaleko. Stačí zájsť napríklad do Žiliny a pokochať sa všetkými vôňami a chuťami, čo ponúka reštaurácia Hotela Dubná Skala**** v Žiline.  Ak ste o ňom...
Václav Mika

Václav Mika: Nechcem sa pripraviť o žiadny gastronomický zážitok

"Život je natoľko krátky a úžasný, že vydať sa jednou cestou by bola škoda," hovorí Václav Mika, manažér, podnikateľ a aktuálne kandidát na primátora Bratislavy nielen o jedle, ale o celkovom vnímaní krásnych chvíľ...

Rozhovory

Edo Šiška z Pulitzer restaurant: držková patrí medzi najobľúbenejšie polievky našich...

video
Reštaurácia Pulitzer na Župnom námestí oslavuje tento rok už 10te narodeniny. Veselá dvojica majiteľov Edo Šiška a Andrej Gogola sa za tie roky veľmi...

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu...

Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano
Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis,...

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Oliver Kríž Menučka Petržalka
Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života...

Iveta Hrabovská z GentleJam: Z klasických džemov sa snažíme tvoriť delikatesy

gentlejam
Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny...

Václav Mika: Nechcem sa pripraviť o žiadny gastronomický zážitok

Václav Mika
"Život je natoľko krátky a úžasný, že vydať sa jednou cestou by bola škoda," hovorí Václav Mika, manažér, podnikateľ a aktuálne kandidát na primátora...

Čo má rada: Inna Semi – podnikateľka v oblasti zdravia, financií...

Inna Semi
Inna Semi je aktívna, energická žienka pôvodom z Ruska, ktorú som spoznala v Košiciach na podujatí komunity Akčné ženy. Prezentovala tam iným akčným ženám...

Profi gastro

Stravny listok cheque dejeuner
Ako býva tradíciou, jedálne kupóny pre rok 2019 spoločnosti Up Slovensko prešli vizuálnou zmenou. V roku 2017 boli zelené, v 2018 sa prezliekli do príjemnej oranžovej farby a ročník 2019 bude hrať svetlo hnedou – kapučínovou farbou. Novinkou je taktiež vizuál na pozadí – tanier s jedlom a príborom nahradila usmiata osoba pri obede.  Nový vizuál v roku 2019 Pravé horné rohy...
video
Reštaurácia Pulitzer na Župnom námestí oslavuje tento rok už 10te narodeniny. Veselá dvojica majiteľov Edo Šiška a Andrej Gogola sa za tie roky veľmi pekne etablovali na bratislavskej gastro scéne a prevádzkujú okrem reštaurácie Pulitzer už aj ďalšie dve prevádzky - Pulitzer u zlatého jeleňa a Štefánka by Pulitzer. Pozrite si náš krátky video rozhovor, v ktorom nám Edo...
dubná skala
Mnoho ľudí, ktorí si potrpia na zdravý životný štýl a prvotriedne suroviny na svojom jedálničku, sa cielene vyhýba stravovaniu v reštauráciách. Varenie v kuchyni Boutique Hotela Dubná Skala**** v Žiline je však úžasné - na kvalitu surovín sa zaručene možno spoľahnúť.  Základom zdravého stravovania je vyvážený príjem živín - skrátene povedané, je nutné brať každé jedlo ako možnosť vyživiť a...
Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano
Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis, donášku peruánskeho jedla Sabor Peruano v Bratislave. Chce ponúknuť trochu odlišnú kuchyňu, akú varil v Casa Inka, pretože mu je bližšia peruánska kuchyňa v jej najtradičnejšej forme. Beker Bani Pariachi Alegre je mladý, ale skúsený...
gentlejam
Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny krok priniesla do výroby džemov Iveta Hrabovská. Stojí za úspešnou značkou džemov s prímesou alkoholu GentleJam, na ktorú môže byť právom pyšná.  Prezraďte nám hneď na začiatok, v čom je GentleJam odlišný od ostatných džemov dostupných na...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

Gastronomy Slovakia 2018

Gastronomy Slovakia 2018: vône, chute, zážitky a obrazy na jednom mieste

Jedno z najdôležitejších sympózií v slovenskej gastronomickej oblasti sa tento rok opätovne konalo v bratislavskej Refinery Gallery. Prečítajte si s nami reportáž z piateho...
Zaváranie, Zavárajte! S našimi tipmi to zvládnete - Menucka.sk

Zavárajte! S našimi tipmi to zvládnete

Na jeseň sa na nás ovocie valí zo všetkých strán. Jablká, hrušky, slivky, marhule... Nemáme šancu ho všetko zjesť. A vtedy prichádza na rad zaváranie. Zaváranie...
Stravny listok cheque dejeuner

Nový ročník kupónov Up Slovensko

Ako býva tradíciou, jedálne kupóny pre rok 2019 spoločnosti Up Slovensko prešli vizuálnou zmenou. V roku 2017 boli zelené, v 2018 sa prezliekli do...
Husacie a kačacie hody

Husacie a kačacie hody – opäť je tu sezóna jesenných dobrôt

Ako každý rok, aj túto jeseň si reštaurácie pre svojich zákazníkov pripravujú dobroty pripravené z kačaciny a husaciny. A my Vám opäť prinášame prehľad...
prepitné

Prepitné v reštauráciách doma a vo svete – viete sa v ňom orientovať?

Večne konzultovaná otázka - aké by sme mali nechať v reštaurácii prepitné? Okrem toho, že to závisí od ochoty obsluhujúceho personálu, existujú u nás...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá