štvrtok, september 20, 2018

Najnovšie články

grécka kuchyňa

Dovolenkový september patrí Grécku. Tu sú dôvody, prečo milujeme ich kuchyňu

Leto sa ešte tak celkom neskončilo. Svoje o tom určite vedia najmä last minute dovolenkári, ktorí sa aj tento rok rozhodli pre septembrovú klasiku - Grécko. Prečo je grécka kuchyňa tak výnimočná a čo...
dubná skala

Túžite po zdravšom životnom štýle? Podporte ho návštevou reštaurácie Boutique Hotel Dubná Skala****

Mnoho ľudí, ktorí si potrpia na zdravý životný štýl a prvotriedne suroviny na svojom jedálničku, sa cielene vyhýba stravovaniu v reštauráciách. Varenie v kuchyni Boutique Hotela Dubná Skala**** v Žiline je však úžasné -...
Český Krumlov

Český Krumlov je rozprávkové mesto s chuťou a vôňou pravých Čiech

Uplynulý (skoro)jesenný víkend patril v našom kalendári výletu na juh Čiech. Podľa recenzií, fotiek a videí na internete sme tušili, že sa máme na čo tešiť. Český Krumlov však svojou úžasnou rozprávkovou atmosférou ďaleko...
Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu peruánsku donášku Sabor...

Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis, donášku peruánskeho jedla Sabor Peruano v Bratislave. Chce ponúknuť trochu...
Oliver Kríž Menučka Petržalka

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života bežných ľudí v Petržalke. Ako sa mestský a miestny poslanec...
gentlejam

Iveta Hrabovská z GentleJam: Z klasických džemov sa snažíme tvoriť delikatesy

Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny krok priniesla do výroby džemov Iveta Hrabovská. Stojí za úspešnou...
kúpeľné oplátky

Odkiaľ sa vzali kúpeľné oplátky? Prečítajte si ich príbeh

Minulý víkend sme sa prechádzali po kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice s chrumkavou oplátkou v ruke, keď sa nám zrazu v hlave vynorila otázka - odkiaľ vlastne tento sladký vynález pochádza? Rozhodli sme sa preto...
Urban Cafe

Urban Cafe Košice je kaviareň s vlastným životným príbehom

Sladké dobroty vám tu vždy vyčaria úsmev na tvári. To bolo totiž hlavným cieľom zakladateľky tejto unikátnej kaviarne a cukrárne. Ak by ste prišli do Urban Cafe v centre Košíc s hocijakou náladou, aby...
filmfestival

Letný Filmfestival vo Viedni je malým gastronomickým rajom

Už tradične sa vo Viedni koná pred krásnou historickou radnicou filmfestival, ktorý možno označiť za veľký nielen časom trvania, ale aj ponukou filmov, koncertov či predstavení. Ľudí však z roka na rok čoraz viac...
augustové podujatia

Augustové podujatia budú mať chuť vrcholiaceho leta

Prázdniny sa augustom vždy preklenú do svojej druhej polovice, dozrieva aj neskoré ovocie a zelenina, svet vonia čerstvosťou. Augustové podujatia zamerané na gastronómiu nie sú náhodne umiestnené v tomto mesiaci. Čerstvosť láka a oslavy...
Hotel Dubná Skala

Boutique Hotel Dubná Skala**** v Žiline vás očarí svojou gastronomickou ponukou

Za gastronómiou, ktorá je skutočnou pastvou pre oči, nemusíte chodiť ďaleko. Stačí zájsť napríklad do Žiliny a pokochať sa všetkými vôňami a chuťami, čo ponúka reštaurácia Hotela Dubná Skala**** v Žiline.  Ak ste o ňom...
Václav Mika

Václav Mika: Nechcem sa pripraviť o žiadny gastronomický zážitok

"Život je natoľko krátky a úžasný, že vydať sa jednou cestou by bola škoda," hovorí Václav Mika, manažér, podnikateľ a aktuálne kandidát na primátora Bratislavy nielen o jedle, ale o celkovom vnímaní krásnych chvíľ...
Starbucks

Spoločnosť Starbucks končí s používaním plastových slamiek

Po celom svete si určili reálny cieľ. V žiadnej z kaviarní spoločností Starbucks by ste nemali nájsť plastovú slamku už od roku 2020.  Mnoho spoločností si kladie ciele, ktoré sľubujú naplniť, no až v priebehu...
Inna Semi

Čo má rada: Inna Semi – podnikateľka v oblasti zdravia, financií a osobného rozvoja

Inna Semi je aktívna, energická žienka pôvodom z Ruska, ktorú som spoznala v Košiciach na podujatí komunity Akčné ženy. Prezentovala tam iným akčným ženám organické výživové doplnky od spoločnosti DuoLife. Okrem podnikania s unikátnymi...
horúčavy a jedlo

7 tipov, ako sa správne stravovať počas horúčav

Pre správne stravovanie dnes existujú desiatky zaručených návodov a tipov. Najdôležitejšie je však počúvať najmä svoje telo, ktoré potrebuje aj počas horúčav správne živiny a vitamíny, avšak v ľahšie stráviteľnej a osviežujúcej podobe. Horúčavy a...
Horeca textil

Vyberte ten správny obrus do vašej reštaurácie

Chutné jedlo či príjemný personál nemusia byť jediným dôvodom, prečo sa budú zákazníci do vašej prevádzky radi vracať. Pekne vyzdobený priestor reštaurácie je taktiež jedným z hlavných aspektov, či bude mať vaše zariadenie nálepku obľúbeného...
Šuhajíci pri panvici

Šuhajíci pri panvici si získali aj východniarov

Interaktívna kulinárska šou v podaní Šuhajíkov pri panvici - šéfkuchára Mareka Orta a moderátora Milana Juniora Zimnýkovala, prilákala do Plaza Beach Resort v Prešove päť súťažných tímov aj nadšencov kuchárskeho umenia. Varenie je zábava a...
Tabačka Košice

Tabačka Košice: kam zájsť, ak máte chuť na skvelé jedlo, umenie a trochu alternatívy

Trochu sme zablúdili, pretože sme nechceli používať online mapy a mali sme túžbu urobiť to ako za starých čias - nájsť podnik podľa mapy. V Košiciach sme boli prvýkrát a keď sa nám napokon...
avokádo

Avokádo je novým hitom raňajok. Prečo je dobré začať deň týmto zeleným zázrakom?

Avokádo sa za posledné dva roky stalo doslova hitom raňajok. Kto avokádo neraňajkuje, akoby ani nebol. Okrem toho, že je veľmi chutné, je toto výnimočné ovocie zdravé pre náš organizmus a pomáha nám udržať si...
Juraj Hruška a Rado Nackin - Gurmán Award 2018

Gurmán award v kategórii najlepší kuchár získal Juraj Hruška z reštaurácie Slávia v Košiciach

Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v hoteli Carlton v nedeľu 24. 6. odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii. Tie udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 15 rokov.  Tento rok prvý krát na...

Rozhovory

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu...

Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano
Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis,...

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Oliver Kríž Menučka Petržalka
Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života...

Iveta Hrabovská z GentleJam: Z klasických džemov sa snažíme tvoriť delikatesy

gentlejam
Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny...

Václav Mika: Nechcem sa pripraviť o žiadny gastronomický zážitok

Václav Mika
"Život je natoľko krátky a úžasný, že vydať sa jednou cestou by bola škoda," hovorí Václav Mika, manažér, podnikateľ a aktuálne kandidát na primátora...

Čo má rada: Inna Semi – podnikateľka v oblasti zdravia, financií...

Inna Semi
Inna Semi je aktívna, energická žienka pôvodom z Ruska, ktorú som spoznala v Košiciach na podujatí komunity Akčné ženy. Prezentovala tam iným akčným ženám...

Čo má rada: Andrea Šogorová – zakladateľka siete fitness centier FitCurves...

Andrea Šogorová
Andrea Šogorová, spoluzakladateľka americkej franchizovej siete ženských fitnescentier na Slovensku. V rokoch 2008-2009 spolu s manželom otvorila a rozbehla 4 pobočky v Bratislave. Za...

Profi gastro

dubná skala
Mnoho ľudí, ktorí si potrpia na zdravý životný štýl a prvotriedne suroviny na svojom jedálničku, sa cielene vyhýba stravovaniu v reštauráciách. Varenie v kuchyni Boutique Hotela Dubná Skala**** v Žiline je však úžasné - na kvalitu surovín sa zaručene možno spoľahnúť.  Základom zdravého stravovania je vyvážený príjem živín - skrátene povedané, je nutné brať každé jedlo ako možnosť vyživiť a...
Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano
Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis, donášku peruánskeho jedla Sabor Peruano v Bratislave. Chce ponúknuť trochu odlišnú kuchyňu, akú varil v Casa Inka, pretože mu je bližšia peruánska kuchyňa v jej najtradičnejšej forme. Beker Bani Pariachi Alegre je mladý, ale skúsený...
gentlejam
Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny krok priniesla do výroby džemov Iveta Hrabovská. Stojí za úspešnou značkou džemov s prímesou alkoholu GentleJam, na ktorú môže byť právom pyšná.  Prezraďte nám hneď na začiatok, v čom je GentleJam odlišný od ostatných džemov dostupných na...
Horeca textil
Chutné jedlo či príjemný personál nemusia byť jediným dôvodom, prečo sa budú zákazníci do vašej prevádzky radi vracať. Pekne vyzdobený priestor reštaurácie je taktiež jedným z hlavných aspektov, či bude mať vaše zariadenie nálepku obľúbeného alebo dajú zákazníci prednosť konkurencii. Súčasťou samotnej reštaurácie je i čistý obrus a vkusne doladené prvky stolovania. Vhodne zvolené farebné prevedenie obrusu navyše dokonale dotvorí celkový...
Juraj Hruška a Rado Nackin - Gurmán Award 2018
Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v hoteli Carlton v nedeľu 24. 6. odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii. Tie udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 15 rokov.  Tento rok prvý krát na Gurmán Award šéfkuchárom roka Juraj Hruška Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky a Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

grécka kuchyňa

Dovolenkový september patrí Grécku. Tu sú dôvody, prečo milujeme ich kuchyňu

Leto sa ešte tak celkom neskončilo. Svoje o tom určite vedia najmä last minute dovolenkári, ktorí sa aj tento rok rozhodli pre septembrovú klasiku...
dubná skala

Túžite po zdravšom životnom štýle? Podporte ho návštevou reštaurácie Boutique Hotel Dubná Skala****

Mnoho ľudí, ktorí si potrpia na zdravý životný štýl a prvotriedne suroviny na svojom jedálničku, sa cielene vyhýba stravovaniu v reštauráciách. Varenie v kuchyni...
Český Krumlov

Český Krumlov je rozprávkové mesto s chuťou a vôňou pravých Čiech

Uplynulý (skoro)jesenný víkend patril v našom kalendári výletu na juh Čiech. Podľa recenzií, fotiek a videí na internete sme tušili, že sa máme na...
Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu peruánsku donášku Sabor...

Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis,...
Oliver Kríž Menučka Petržalka

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá