Najnovšie články

ako jesť počas cyklu ovulácia

Ovulácia: Ako jesť počas menštruačného cyklu II

To, akým spôsobom vyživujeme svoje telo, veľmi ovplyvní aj to, ako sa budeme cítiť. Strava súvisí aj s menštruačným cyklom, oveľa viac, ako ste si pôvodne mysleli. Ako ženy a ich chute...
Bistrology Nové Mesto nad Váhom jedlo

Sestry si splnili sen a založili podnik Bistrology, v ktorom si dáte chutné raňajky, poctivé dezerty...

Nie je tak dávno, čo do Nového Mesta nad Váhom prišiel podnik Bistrology. Veľmi rýchlo sa stal obľúbeným miestom pre tých, ktorí si chcú dopriať chutné raňajky, výdatný brunch alebo sa stretnúť...
tréningová kaviareň Lepší príbeh (4)

Lepší príbeh zamestnáva ľudí s duševnými problémami, zlepšuje im kvalitu života

Tréningová kaviareň Lepší príbeh je prvý podnik svojho druhu na Slovensku. Zamestnávajú v ňom ľudí s duševným ochorením, ktorí majú následne vyššiu šancu uspieť na pracovnom trhu.
fingerfood Menučka (5)

Fingerfood naberá na popularite, ľuďom neprekáža jesť rukami

V slovenčine ich poznáme ako jednohubky, vo svete uspejete skôr so slovom fingerfood. Ide o malé kúsky jedla, ktoré v sebe skrývajú plné chute, často aj množstvo rôznych farieb a vôní.
Gastronomy Slovakia 2024

Chcete stretnúť kuchárske hviezdy naživo? Poďte s nami na Gastronomy Slovakia 2024

Už 23. apríla sa uskutoční 9. ročník prestížneho podujatia Gastronomy Slovakia 2024. Ak chcete naživo vidieť vystúpenia našich kuchárskych hviezd aj michelinských šéfkuchárov z celej Európy, ste srdečne pozvaní do bratislavskej Refinery...
Menučka siričitany vo víne (4)

Siričitany vo víne: Čo to je a ako vplývajú na naše zdravie?

Mnoho ľudí si dokáže naozaj gurmánsky vychutnať kvalitné víno. Ak to s ním však preženieme, následkom môžu byť nepríjemné bolesti hlavy alebo žalúdočné problémy. Často sa stretávame s reakciou, že za to...
Intuitívne stravovanie

Intuitívne stravovanie: Preceňovaný fenomén alebo najlepší spôsob na udržanie si zdravého tela aj mysle?

Intuitívne stravovanie má 10 princípov, ktoré by sme mali dodržiavať. Nejde o žiadnu novodobú diétu, práve naopak. Malo by nás naučiť stravovať sa tak, aby sme si zlepšili zdravie a kvalitu života prirodzeným spôsobom.
Menucka En Bloc Café

En Bloc Café ponúka denné menu aj výberovú kávu. Dokazujú, že sa to dá...

Popri ceste do alebo z okresného mesta Bánovce nad Bebravou si môžete všimnúť nenápadnú kaviareň En Bloc Café. Z hlavnej cesty nás do tohto podniku zlákala čierna vývesná tabuľa a nič lepšie...
Jedlo v Bratislave

Gastro sprievodca Bratislavou: Kde nájdete chutnú pizzu, sushi, obedové menučko, hamburger či zmrzlinu?

Raz máme chuť na šťavnatý burger, potom zas na svieži šalát a občas by sme vraždili za čokoládový zákusok. V tomto prehľade nájdete super tipy na rôzne druhy kuchýň a jedál v Bratislave.
Menučka ako sa správať v reštaurácii

Ako sa správať v reštaurácii? Týchto 7 pravidiel vám napovie, aké sú súčasné trendy

Podobne ako samotné jedlo, aj to, ako sa správať v reštaurácii, podlieha moderným trendom. Mení sa pohľad na zvieratá a malé deti, dress code či dokonca spôsob objednávania jedla.
sezónna ponuka jedla v reštaurácii

Typické jarné ingrediencie, ktoré by do svojich sezónnych ponúk mali zaradiť aj reštaurácie

Medvedí cesnak, rebarbora, špargľa... To je len málo z toho, čo nám na naše taniere prináša jar a príchod hrejivých slnečných lúčov. Pre človeka je absolútne prirodzené stravovať sa podľa ročných...
medvedí cesnak Menučka (1)

Medvedí cesnak: Tipy, ako naplno využiť jeho sezónu

Skutočnou témou tejto jari by nemali byť medvede, ale medvedí cesnak. Je to bylinka, za ktorou sa skutočne oplatí vybrať s košíkom do lesa. Váš jarný jedálniček obohatí o množstvo vitamínov a...
Cortelazzi Bratislava

Cortelazzi k nám prináša chute priamo z Talianska: Kvalitné potraviny aj reštauráciu odteraz nájdete v...

Vo štvrtok 4. apríla sme sa ocitli na nezabudnuteľnej udalosti v Bratislave – pompéznom otvorení prvého talianskeho supermarketu v Bratislave, ktorý je spojený s reštauráciou a kaviarňou. Akcia bola zároveň oslavou príchodu jarnej sezóny, pričom...

Doma u nás: Čarovná reštaurácia, z ktorej sa vám nebude chcieť odísť

Doma sa cítime najlepšie - tak znie claim prekrásnej reštaurácie s výstižným názvom doma u nás. Nájdete ju v citlivo zrekonštruovanej historickej budove na snáď najkrajšom námestí na Slovensku – v Spišskej Sobote, ktorá...
Cestujeme bez cestovky

Travel blogerka Martina z Cestujeme bez cestovky: Dobré jedlo je veľkou súčasťou zážitku z...

Martina Magulová si chcela založiť blog o varení, no jej život sa začal uberať úplne iným smerom. Dnes ponúka rady, tipy a návody na to, ako cestovať bez cestovky a spoznávať svet...
Jedlo Maldivy

Takto chutia Maldivy: Exotika s príchuťou sladkého ovocia, zlej kávy aj hlasného grgania v reštauráciách

Maldivy nie sú len o gýčovo modrom mori, luxusných hoteloch a privátnych domčekoch na vode. Sú aj o sladkom lokálnom ovocí, lacnom jedle a ťažko zohnateľnom espresse. Tentoraz sme zašli do poriadnej...

Gastronomy Slovakia 2024 – najprestížnejšia kulinárska udalosť roka sa uskutoční 23.4. v Bratislave

Toto prestížne podujatie je určené iba odbornej verejnosti. Pre majiteľov, F&B manažérov a šéfkuchárov si organizátori pripravili viacero live vystúpení a workshopov najlepších reštauratérov a šéfkuchárov Európy, ktorí návštevníkom prezradia nové trendy v modernej gastronómii a jej smerovanie. Ukážu,...
Danubius Gastro

Malé pivovary, ochutnávky aj kulinárske exhibície. Bratislava už onedlho ožije gastronómiou

Obľúbený veľtrh Danubius Gastro v Inchebe prináša nových vystavovateľov, skvelú šou aj vybavenie pre gastronomické prevádzky. Doplnia ho tipy na cestovateľské zážitky na veľtrhu ITF Slovakiatour. Do Bratislavy prichádzajú...
Menučka ako si objednať steak

Ako si objednať steak? V týchto podnikoch vám ich pripravia tak, že sa budete...

Ako si objednať steak správne? Ak ste zablúdili na tento článok, určite patríte k ich milovníkom. Prevedieme vás ich svetom - názvy v jedálnom lístku a otázky, ktoré kladie personál steakhousov, nemusia...

Svadba v Prešove so super gastrozážitkom

Zárukou výnimočných spomienok na svadbu je vždy kvalitná gastronómia. Skvelé jedlo má moc vyčariť úsmev, odpustiť drobné nedokonalosti, postarať sa o neopakovateľné chvíle. Keď svadobčanom a hosťom chutí, svadba je dokonalá. Odpustené je, aj keď vás...

Rozhovory

Travel blogerka Martina z Cestujeme bez cestovky: Dobré jedlo je veľkou...

Cestujeme bez cestovky
Martina Magulová si chcela založiť blog o varení, no jej život sa začal uberať úplne iným smerom. Dnes ponúka rady, tipy a...

Čokolatierka Kate Baranovič: Výroba niektorých praliniek trvá aj dva dni

Kate Baranovič rozhovor
Kate Baranovič je vyštudovaná právnička, ktorá chcela byť najskôr žurnalistkou. Momentálne však ani jedno z týchto povolaní nerobí a naplno sa venuje čokoláde.

Emma zo Slovak in the Netherlands: Ľudí pohoršil recept na bryndzové...

Slovak in the Netherlands (1)
Emma Urbanová je Slovenka, pôvodom z Martina, ktorá študuje v holandskom meste Groningen. Okrem toho, že sa venuje štúdiu a práci v...

Kamila Slašťanová z portálu Menučka: Bolo by pekné zmapovať všetky reštaurácie...

Kamila Slašťanová rozhovor
Kamila Slašťanová je podnikateľka, mama, manželka, zakladateľka gastroportálu Menučka, v ktorého Magazíne vychádza aj tento rozhovor. Zamysleli sme sa nad tým, že...

Víťazka Pečie celé Slovensko 3 Timi Strnál: Tortám som sa venovať...

Timi Strnál Pečie celé Slovensko
Timea Strnál bola od začiatku 3. série šou Pečie celé Slovensko pre mnohých favoritkou. Viackrát sa stala pekárkou týždňa, porotkyne ju často...

Ako začínali najlepší šéfkuchári sveta? Mnohé z príbehov vás prekvapia

najlepší šéfkuchári sveta
Kto vám ako prvý napadne, keď sa povie najlepší šéfkuchári sveta? Gordon Ramsay? Jamie Oliver? Rakúšan Wolfgang Puck alebo Giada De Laurentiis?...

Profi gastro

tréningová kaviareň Lepší príbeh (4)
Tréningová kaviareň Lepší príbeh je prvý podnik svojho druhu na Slovensku. Zamestnávajú v ňom ľudí s duševným ochorením, ktorí majú následne vyššiu šancu uspieť na pracovnom trhu. "O duševnom zdraví nemusíme len hovoriť. Môžeme niečo urobiť. Zmeniť niečí príbeh. Dnes." Tak znie motto tréningovej kaviarne Lepší príbeh. Prečítajte si,...
fingerfood Menučka (5)
V slovenčine ich poznáme ako jednohubky, vo svete uspejete skôr so slovom fingerfood. Ide o malé kúsky jedla, ktoré v sebe skrývajú plné chute, často aj množstvo rôznych farieb a vôní. Fingerfood (z anglického jazyka “jedlo určené na jedenie prstami”, pozn. redakcie) je štýl prípravy jedál, ktorý je určený na...
Gastronomy Slovakia 2024
Už 23. apríla sa uskutoční 9. ročník prestížneho podujatia Gastronomy Slovakia 2024. Ak chcete naživo vidieť vystúpenia našich kuchárskych hviezd aj michelinských šéfkuchárov z celej Európy, ste srdečne pozvaní do bratislavskej Refinery Gallery. Gastronomy Slovakia 2024 je jedinečnou udalosťou kulinárskeho sveta. Ide v podstate o medzinárodné sympózium, kde sa pod...
Menucka En Bloc Café
Popri ceste do alebo z okresného mesta Bánovce nad Bebravou si môžete všimnúť nenápadnú kaviareň En Bloc Café. Z hlavnej cesty nás do tohto podniku zlákala čierna vývesná tabuľa a nič lepšie sa nám v ten deň nemohlo stať. Pre mnohých Bánovčanov je En Bloc Café obľúbeným miestom, kde...
Menučka ako sa správať v reštaurácii
Podobne ako samotné jedlo, aj to, ako sa správať v reštaurácii, podlieha moderným trendom. Mení sa pohľad na zvieratá a malé deti, dress code či dokonca spôsob objednávania jedla. Nikto si nechce vyrobiť trapas. A tak je dobré vedieť, že ani posedenie v reštaurácii už nutne nemusí byť také...

Najnovšie články

ako jesť počas cyklu ovulácia

Ovulácia: Ako jesť počas menštruačného cyklu II

To, akým spôsobom vyživujeme svoje telo, veľmi ovplyvní aj to, ako sa budeme cítiť. Strava súvisí aj s menštruačným cyklom, oveľa viac,...
Bistrology Nové Mesto nad Váhom jedlo

Sestry si splnili sen a založili podnik Bistrology, v ktorom si dáte chutné raňajky, poctivé dezerty...

Nie je tak dávno, čo do Nového Mesta nad Váhom prišiel podnik Bistrology. Veľmi rýchlo sa stal obľúbeným miestom pre tých, ktorí...
tréningová kaviareň Lepší príbeh (4)

Lepší príbeh zamestnáva ľudí s duševnými problémami, zlepšuje im kvalitu života

Tréningová kaviareň Lepší príbeh je prvý podnik svojho druhu na Slovensku. Zamestnávajú v ňom ľudí s duševným ochorením, ktorí majú následne vyššiu...
fingerfood Menučka (5)

Fingerfood naberá na popularite, ľuďom neprekáža jesť rukami

V slovenčine ich poznáme ako jednohubky, vo svete uspejete skôr so slovom fingerfood. Ide o malé kúsky jedla, ktoré v sebe skrývajú...
Gastronomy Slovakia 2024

Chcete stretnúť kuchárske hviezdy naživo? Poďte s nami na Gastronomy Slovakia 2024

Už 23. apríla sa uskutoční 9. ročník prestížneho podujatia Gastronomy Slovakia 2024. Ak chcete naživo vidieť vystúpenia našich kuchárskych hviezd aj michelinských...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Naše videá