Najnovšie články

Foodblogerka Simona Malková: Pri tvorbe receptov začínam viac pozerať na ceny ingrediencií

Simona Malková sa k tvorbe receptov na sociálnych sieťach dostala úplnou náhodou, no dnes je to pre ňu práca na plný úväzok. Jej recepty sú ideálne na každý deň - rýchle,...
inšpiratívne reklamy

Tieto inšpiratívne reklamy svetových reštaurácií vás prekvapia aj chytia za srdce

Reklama v nás dokáže často zarezonovať natoľko, že sa takmer okamžite rozhodneme pre kúpu daného produktu alebo návštevu konkrétneho miesta. Svoje o tom vedia aj marketéri reštaurácií, ktorí venovali svoj čas, kreativitu...
The Pink Cappuccino

Lenka Bartošová z The Pink Cappuccino: Taliansko je ako obrovský gastronomický lunapark

V internetovom priestore ju môžete poznať ako tvorkyňu profilu The Pink Cappuccino na Instagrame, donedávna tvorila aj vlastný blog. So svojím talianskym partnerom žije na striedačku v Ríme a na krásnej Sardínii a...

Košická reštaurácia Koshi si vás získa skvelým jedlom aj netradičnou výzdobou

V úplnom srdci Košíc, na krok od Dómu svätej Alžbety či spievajúcej fontány, nás zaujala na pohľad výrazná reštaurácia Koshi. Ihneď u nás vzplanula chuť po dobrom ázijskom jedle, najmä po rezancoch a sushi.

V Bite&Byte okrem výborného jedla a drinkov zažijete aj skvelé eventy. Toto je program...

Cestovanie, Hokej, Toxické vzťahy, Sebaláska, Networking ...Mesiac November pokračuje v znamení skvelých eventov! Príďte stráviť príjemný večer s priateľmi, ochutený zdravým jedlom a sviežimi drinkami, ktoré inde nenájdete. Pre rezerváciu a viac info o evente, kliknite na obrázok eventu.KALENDÁR EVENTOV17.11. štvrtok o 17:30Networking...

Kam zájsť na chutnú zdravú polievku? Prinášame vám prehľad tých najlepších podnikov

S príchodom zimy by sme mali mierne upraviť aj naše stravovacie návyky. Zmrzlinu a ľahké šaláty vymeňte za teplé polievky, ktoré vás nielen zahrejú, ale dajú vám množstvo živín a vitamínov. Samozrejme, reč je o polievkach...
líder v gastro segmente

Ako by mal vyzerať dobrý líder v gastro segmente? Definuje ho týchto 6 vlastností

Byť dobrý líder v gastro segmente je niekedy ešte náročnejšie ako v iných odvetviach. Práce je veľa, často sa kopí a jeho zamestnanci musia tvrdo robiť dlhé hodiny na nohách. Dobrý líder...

Chystáte sa na nákupy do Parndorfu? Vychutnajte si skvelé jedlo v týchto podnikoch

Nakupovanie nám dá vždy poriadne zabrať. Určite s nami budete súhlasiť, že najmä to predvianočné by sme pokojne mohli definovať ako slušný kardio tréning. A po každom dobrom tréningu treba doplniť energiu vo forme...

Primaciálne námestie na dva dni ožije mestským Festivalom mladého vína

Koncerty, súťaže, kvíz o vinárstve, ale najmä ochutnávka mladých vín z tohtoročnej úrody bratislavských vinárov. To všetko čaká Bratislavčanky a Bratislavčanov najbližší piatok a sobotu, 11. a 12. novembra, na Primaciálnom námestí a jeho nádvoriach. Po roku sa...

Známe aj menej známe potravinové intolerancie: Prečo sú stále na vzostupe?

Potravinové intolerancie, respektíve citlivosť na potraviny, trápia čoraz viac populácie. Môže za to zmena stravovacích návykov, zmena zloženia potravín alebo zmena nášho imunitného systému. Našťastie, dnes nám trh ponúka široké spektrum výrobkov,...

Chcete si uľahčiť pobyt v kuchyni a varenie? Kovový regál je ideálne riešenie

Bez úložného priestoru to v kuchyni nebude nikdy dobre fungovať. Nejeden skúsený kuchár predsa veľmi dobre vie, že nielen kvalitné prísady do jedla, ale aj optimálne využitie priestoru a správne skladovanie potravín...
Kávoholik

Ján Hoľko z pražiarne Kávoholik: Dúfam, že obdobie pressa s mliekom už máme za...

Generálny riaditeľ pražiarne Kávoholik Ján Hoľko kedysi miloval kávu s mliekom a cukrom. Po stretnutí s niekoľkými kávovými majstrami zahorel láskou k horúcemu a horkému nápoju a naučil sa pripravovať a piť...
servírovanie

Servírovanie robí reštauráciu podobne ako šaty robia človeka

Pre majiteľov reštaurácií je často absolútnou prioritou jedlo. To, z akých surovín sa skladá a ako vyzerá finálny produkt je nepochybne to, po čo si zákazníci do reštaurácie prídu. Nemali by ste...

Lucia Piterka z 1. série šou Pečie celé Slovensko: Slovenské dezerty sú rovnako skvelé...

Po roku sme opäť vyspovedali bývalú súťažiacu zo šou Pečie celé Slovensko, ktorá sa dostala až do samotného finále. Lucia Piterka vynikala najmä maľovanými tortami a dezertami či v práci s čokoládou....
Petra tothova Pecie cele slovensko

Petra Tóthová zo šou Pečie celé Slovensko: Baví ma spoznávať ľudí cez ich chute...

Cukrárskemu umeniu sa učila v Anglicku, Peru, Spojených Arabských Emirátoch, Austrálii či vo Švajčiarsku. Reč je o sympatickej porotkyni zo šou Pečie celé Slovensko, ktorá už druhý rok hodnotí výtvory súťažiacich. Petra...
cestoviny v Bratislave

Kam na chutné cestoviny v Bratislave? Tu je niekoľko nevšedných tipov

Pri príležitosti Svetového dňa cestovín sme sa zamysleli nad tým, kde sme si pochutili na skvelých cestovinách. Tentokrát sme sa neriadili recenziami Google ani TripAdvisorom a pripravili sme pre vás výber podnikov,...
Kniha Jedlo

Kniha Jedlo z dielne bistra Žufaňa: Aj vy môžete pomôcť vydať unikátnu kuchárku

"Nejde o typickú kuchárku. Je to zbierka receptov, ľudí a životných príbehov. Kniha Jedlo je o všetkých ľuďoch, ktorí nás ovplyvnili v jedle a jedení. Je výsledkom stretnutí a vzťahov. Dozvieš sa v nej...

Súťaž: o 50 € voucher do reštaurácie Husacina u Galika v Slovenskom Grobe

Zapojte sa do našej súťaže, ktorá prebieha priamo na portáli Menučka na menucka.sk/sutaz a staňte sa výhercom 50 € VOUCHERA do reštaurácie v Slovenskom Grobe HUSACINA U GALIKA. Súťaž potrvá od 20.10.2022 do 30.10.2022. Výhercu...

Farebné trendy pre reštauračné a hotelové zariadenia v budúcom roku

Odborníci z firmy Sikkens už viac ako 15 rokov vyhlasujú farbu roka. Zároveň k tejto farbe pripravujú rôznorodé farebné palety, ktoré by vystihovali celospoločenské trendy a premietali ich do vizuálnej podoby rozličného...
Milena Minichová

Herečka a moderátorka Milena Minichová: Minimalizujem odpad v kuchyni a snažím sa tak vychovávať...

Milena Minichová patrí k známym slovenským herečkám. Zahrala si vo viacerých filmoch, televíznych seriáloch, no známa je aj z divadelných dosiek. Spýtali sme sa jej, aké jedlá patria k jej obľúbeným, či...

Rozhovory

Foodblogerka Simona Malková: Pri tvorbe receptov začínam viac pozerať na ceny...

Simona Malková sa k tvorbe receptov na sociálnych sieťach dostala úplnou náhodou, no dnes je to pre ňu práca na plný...

Lenka Bartošová z The Pink Cappuccino: Taliansko je ako obrovský gastronomický...

The Pink Cappuccino
V internetovom priestore ju môžete poznať ako tvorkyňu profilu The Pink Cappuccino na Instagrame, donedávna tvorila aj vlastný blog. So svojím talianskym partnerom...

Ján Hoľko z pražiarne Kávoholik: Dúfam, že obdobie pressa s mliekom...

Kávoholik
Generálny riaditeľ pražiarne Kávoholik Ján Hoľko kedysi miloval kávu s mliekom a cukrom. Po stretnutí s niekoľkými kávovými majstrami zahorel láskou k...

Lucia Piterka z 1. série šou Pečie celé Slovensko: Slovenské dezerty...

Po roku sme opäť vyspovedali bývalú súťažiacu zo šou Pečie celé Slovensko, ktorá sa dostala až do samotného finále. Lucia Piterka vynikala...

Petra Tóthová zo šou Pečie celé Slovensko: Baví ma spoznávať ľudí...

Petra tothova Pecie cele slovensko
Cukrárskemu umeniu sa učila v Anglicku, Peru, Spojených Arabských Emirátoch, Austrálii či vo Švajčiarsku. Reč je o sympatickej porotkyni zo šou Pečie...

Kniha Jedlo z dielne bistra Žufaňa: Aj vy môžete pomôcť vydať...

Kniha Jedlo
"Nejde o typickú kuchárku. Je to zbierka receptov, ľudí a životných príbehov. Kniha Jedlo je o všetkých ľuďoch, ktorí nás ovplyvnili v jedle...

Profi gastro

inšpiratívne reklamy
Reklama v nás dokáže často zarezonovať natoľko, že sa takmer okamžite rozhodneme pre kúpu daného produktu alebo návštevu konkrétneho miesta. Svoje o tom vedia aj marketéri reštaurácií, ktorí venovali svoj čas, kreativitu a sústredenie na jeden cieľ. Vďaka tomu vznikli inšpiratívne reklamy, ktoré vás presvedčia o tom, že aj reštauračný marketing sa dá robiť s nápadom a...
V úplnom srdci Košíc, na krok od Dómu svätej Alžbety či spievajúcej fontány, nás zaujala na pohľad výrazná reštaurácia Koshi. Ihneď u nás vzplanula chuť po dobrom ázijskom jedle, najmä po rezancoch a sushi. Koshi Café and Restaurant (Koshi Sushi) je vo vnútri pomerne rozľahlá reštaurácia, ktorá láka skvelými vôňami aj hipsterskou výzdobou. Mohla som oči nechať...
líder v gastro segmente
Byť dobrý líder v gastro segmente je niekedy ešte náročnejšie ako v iných odvetviach. Práce je veľa, často sa kopí a jeho zamestnanci musia tvrdo robiť dlhé hodiny na nohách. Dobrý líder však stojí nad nimi s ochrannou rukou, motivuje ich k lepšiemu výkonu a udržuje v tíme dobrú náladu aj počas náročných dní, víkendov či sviatkov....
Nakupovanie nám dá vždy poriadne zabrať. Určite s nami budete súhlasiť, že najmä to predvianočné by sme pokojne mohli definovať ako slušný kardio tréning. A po každom dobrom tréningu treba doplniť energiu vo forme chutného jedla. Rakúska gastronómia je povestná najmä svojou Wiener Schnitzel, kyslím zemiakovým šalátom či marhuľovými knedličkami, no oproti tej slovenskej sa až...
Koncerty, súťaže, kvíz o vinárstve, ale najmä ochutnávka mladých vín z tohtoročnej úrody bratislavských vinárov. To všetko čaká Bratislavčanky a Bratislavčanov najbližší piatok a sobotu, 11. a 12. novembra, na Primaciálnom námestí a jeho nádvoriach. Po roku sa tu bude opäť konať obľúbený mestský Festival mladého vína, tentoraz bez opatrení.  Mesto Bratislava pokračuje v dlhoročnej tradícii prezentovania a ochutnávania mladého...

Najnovšie články

Foodblogerka Simona Malková: Pri tvorbe receptov začínam viac pozerať na ceny ingrediencií

Simona Malková sa k tvorbe receptov na sociálnych sieťach dostala úplnou náhodou, no dnes je to pre ňu práca na plný...
inšpiratívne reklamy

Tieto inšpiratívne reklamy svetových reštaurácií vás prekvapia aj chytia za srdce

Reklama v nás dokáže často zarezonovať natoľko, že sa takmer okamžite rozhodneme pre kúpu daného produktu alebo návštevu konkrétneho miesta. Svoje o...
The Pink Cappuccino

Lenka Bartošová z The Pink Cappuccino: Taliansko je ako obrovský gastronomický lunapark

V internetovom priestore ju môžete poznať ako tvorkyňu profilu The Pink Cappuccino na Instagrame, donedávna tvorila aj vlastný blog. So svojím talianskym partnerom...

Košická reštaurácia Koshi si vás získa skvelým jedlom aj netradičnou výzdobou

V úplnom srdci Košíc, na krok od Dómu svätej Alžbety či spievajúcej fontány, nás zaujala na pohľad výrazná reštaurácia Koshi. Ihneď u nás vzplanula...

V Bite&Byte okrem výborného jedla a drinkov zažijete aj skvelé eventy. Toto je program...

Cestovanie, Hokej, Toxické vzťahy, Sebaláska, Networking ...Mesiac November pokračuje v znamení skvelých eventov! Príďte stráviť príjemný večer s priateľmi, ochutený zdravým jedlom a sviežimi drinkami, ktoré inde nenájdete. Pre rezerváciu a viac info...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá