Najnovšie články

Otvorený list a petícia za uvoľnenie obmedzení pre gastronomické zariadena a cielenú pomoc gastro...

Vážený pán premiér, Vláda SR, Úrad Verejného Zdravotníctva, gastro podnikatelia a návštevníci gastro prevádzok. Priebeh korona krízy a jej následkov je nám všetkým veľmi dobre známy. My, prevádzkovatelia gastro...

Tipy na 15 výletov po Slovensku, na ktorých vás čakajú krásne výhľady aj parádne...

Momentálne sa nám cestovanie do zahraničia skomplikovalo, našťastie, na Slovensku máme veľké množstvo krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. A ak aj vy patríte k turistom ako ja - ktorí sa na...

Terasy slovenských reštaurácií. Pozrite si aktualizovanú galériu reštaurácií s terasou naprieč Slovenskom

Od 6. mája môžu reštaurácie za dodržania prísnych opatrení, opäť otvoriť svoje priestory aspoň prostredníctvom vonkajších terás. Pozrite si prehľad reštaurácií, ktoré už tie svoje terasy otvorili...
Majitelia_restauracii

Takáto je realita! Majitelia reštaurácií o aktuálnej situácii

Ľudia pracujúci v gastronómii sa kvôli koronakríze dostali do veľmi ťažkej situácie. Reč je najmä o majiteľoch reštaurácií, barov, pubov či jedální, ktorých podniky sú od polovice marca zatvorené. Minimálne percento...
Plytvanie jedlom

Odpad z jedla má na nás aj našu planétu tvrdý dopad: 12 tipov, ako...

Odpad z jedla veľa z nás nerieši, no mali by sme vedieť, že je to celkom závažný problém pre nás aj našu Zem. Vedeli ste, že až 1/3 všetkého jedla skončí...

KVALITNE A ZBLÍZKA: Prečo by sme sa mali zamerať na lokálne produkty?

Niekde na začiatku by mala byť zdravá pôda Pôda je prostriedkom vytvárania vyvážených ekosystémov a citlivý prístup k nej je kľúčom k trvalej udržateľnosti. No všetci môžeme vlastnými...
Varenie_recepty

Recepty, ktoré pobláznili svet: Vyskúšajte našľahanú kávu či chlebovú placku z 2 surovín!

Radi skúšate rôzne tradičné či menej tradičné recepty? Potom by ste si mohli vybrať z týchto 8 receptov, ktoré sa vo svete stali mimoriadne obľúbenými. Nepatria medzi klasické jedlá, aké by...
Mykologia

12 extrémne zvláštnych povolaní, ktoré robia ľudia v gastro priemysle

Ak sa zamyslíte nad prácou v gastro priemysle, čo vám napadne ako prvé? Pravdepodobne sú to povolania ako kuchár, čašník či manažér reštaurácie. Okrem týchto klasík vo svete však existuje množstvo nezvyčajných povolaní, o...
pomoz_slovakom

Platforma Pomôž Slovákom geograficky zoskupuje a podporuje malých lokálnych podnikateľov

Podľa posledných štatistík zamestnávajú malé podniky viac než polovicu Slovákov, a preto patria v momentálnej dobe medzi najohrozenejšiu skupinu ľudí. Z toho dôvodu, sa pred pár dňami rozhodli dobrovoľníci založiť...
nakupovanie

9 najväčších zmien v stravovaní, ktoré so sebou prinesie koronavírus

Koronavírus má silný dopad na celý svet. Veľkú zmenu prežíva aj potravinársky priemysel, ktorý sa musí prispôsobiť zmene spotrebiteľského správania. Už teraz je jasné, že aj keď koronavírus ustúpi, trendy v stravovaní...
Zachranne_koleso

Záchranné koleso: Projekt, ktorý pomáha firmám získať peniaze

Od začiatku povinnej karantény vzniklo mnoho projektov na pomoc ľuďom v rôznych oblastiach. My vám ale predstavíme aktivitu mladých ľudí zo Žiliny, ktorí sa rozhodli zamerať na malých lokálnych podnikateľov, ktorých...
Ako si vydezinfikovat nakup

Pozor na to, čo si prinesiete z obchodu: Tipy, ako si správne vydezinfikovať potraviny...

Video amerického lekára Jeffreya VanWingena doslova obletelo svet. Počas 13-tich minút v ňom radí, ako si domov nepriniesť koronavírus, keď sa vraciame z obchodu. I keď sa chránime rúškom, jednorazovými rukavicami či poctivým umývaním...
Podpor svoj pub

#PodporSvojPub: Slovenské pivovary rozbiehajú iniciatívu na pomoc reštauráciám a pivárňam

Viac ako 90 % gastro prevádzok na Slovensku je už štvrtý týždeň zavretých z dôvodu „korona“ bezpečnostných opatrení. Okamžitá strata príjmov a tržieb dostala podniky v oblasti reštauračných a ubytovacích služieb do ťažkej ekonomickej,...
Domáci chlieb

S koronavírusom prišiel trend domáceho pečiva: Poznáte recept na kvások, kvasnice či banánový chlieb?

Momentálne je situácia v obchodoch viac či menej ustálená, no pred niekoľkými týždňami sme boli svedkami prázdnych regálov, bezhlavého nakupovania a paniky. Svoje o tom vedia aj pekárne či samotní pekári, ktorí potvrdili zvýšený...
Lenivá kuchárka

Lenivá kuchárka Veronika: Čo prezradila o svojom rýchlom a jednoduchom varení?

Ak patríte medzi tých, čo neradi trávia pri sporáku dlhé hodiny, určite by ste mali zbystriť pozornosť. Práve Veronika, ktorú poznáme skôr ako Lenivú kuchárku, miluje vymýšľať jednoduché recepty z kvalitných...
Podpor reštaurácie

Objednaj, odfoť, zdieľaj, pomáhaj: Ako na to?

Podporme v tejto mimoriadne ťažkej situácii slovenské reštaurácie! Nedovoľme, aby po skončení opatrení neboli schopné opäť otvoriť. A čo treba urobiť? Aspoň raz za čas si od nich objednajme obed či...
Donáška obedové menučko

Prehľad slovenských donášok jedla na Menucka.sk: Najdôležitejšie informácie na jednom mieste

Náš portál menučka.sk sa od vyhlásenia mimoriadnej situácie zameral na reštaurácie, ktoré robia donášky či výdaje obedových menučiek. Chceme tak pomôcť prežiť reštauráciám ťažké časy a taktiež chceme, aby mali ľudia...
Ako si posilniť imunitu

Osvedčené tipy, ako si naštartovať a posilniť imunitu

Dobre fungujúca a zdravá imunita je pre nás, najmä v týchto dňoch, veľmi dôležitá. Ak naše telo nemá dobrú obranyschopnosť, bude sa veľmi ťažko vysporiadavať s chorobami ako chrípka, nádcha či...
Jedlo zdravotníkom donáška jedla Bratislava pomoc

Pomôžte výzve #jedlozdravotnikom: Podporme tých, ktorí si to skutočne zaslúžia

Zaregistrovali ste už výzvu #jedlozdravotnikom? Ak áno, určite viete, že sa snažíme v spolupráci s reštauráciami pomôcť slovenským lekárom, sestričkám a inému zdravotníckemu personálu zabezpečiť teplú a plnohodnotnú stravu ZADARMO. A...
Pekári pracujú aj v nedeľu

Hrdinovia, ktorých nikto nevidí. Pekári vstávajú za tmy, pracujú v noci a „zatvorená“ nedeľa...

Spotrebitelia už túto nedeľu nenakúpia. Na nariadenie krízového štábu zostanú zatvorené potraviny, drogérie, trafiky aj obchody s krmivom pre zvieratá. Doma však ani v tento deň nezostanú slovenskí pekári....

Rozhovory

Takáto je realita! Majitelia reštaurácií o aktuálnej situácii

Majitelia_restauracii
Ľudia pracujúci v gastronómii sa kvôli koronakríze dostali do veľmi ťažkej situácie. Reč je najmä o majiteľoch reštaurácií, barov, pubov či...

Lenivá kuchárka Veronika: Čo prezradila o svojom rýchlom a jednoduchom varení?

Lenivá kuchárka
Ak patríte medzi tých, čo neradi trávia pri sporáku dlhé hodiny, určite by ste mali zbystriť pozornosť. Práve Veronika, ktorú poznáme...

Veronika Svobodová z projektu Superblogeri: Páči sa mi, že na Slovensku...

Veronika Svobodová založila projekt Superblogeri, ktorý združuje a vzdeláva slovenských blogerov a influencerov. Sama má vlastný blog Special edition life a okrem toho...

Anetta Vaculíková chce priniesť zmenu v školskom stravovaní: Projekt Skutočne zdravá...

Anetta Vaculíková je nadšencom zdravej stravy a dôležitá je pre ňu najmä kvalita potravín. Užíva si cestovanie, pri ktorom sa z nej stáva nadšená...

Svetovo úspešná beauty vlogerka Radka Žilinčík: Vychutnávať si život a dobré...

Slovenka Radka dobýva svet svojím umením s makeupom, na Instagrame ju sleduje takmer milión fanúšikov. Život, ktorý neberie ako samozrejmosť ale ako...

Petronela Belková organizuje Food Festy už aj v Pezinku a Bratislave

Food Fest Trnava Petronela Belkova rozhovor
Food Fest je značka novej série veľmi úspešných mestských streetfood festivalov, ktoré sa výborne rozbehli v Trnave a Trenčíne a aktuálne sa...

Profi gastro

Vážený pán premiér, Vláda SR, Úrad Verejného Zdravotníctva, gastro podnikatelia a návštevníci gastro prevádzok. Priebeh korona krízy a jej následkov je nám všetkým veľmi dobre známy. My, prevádzkovatelia gastro prevádzok, sa s týmto stavom snažíme vyrovnávať vo všetkých aspektoch a je to pre nás veľmi náročné. Po zlepšení epidemiologickej situácie sme boli informovaní o...
Momentálne sa nám cestovanie do zahraničia skomplikovalo, našťastie, na Slovensku máme veľké množstvo krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. A ak aj vy patríte k turistom ako ja - ktorí sa na výlete radi zastavia v miestnej kolibe, chate či bufete, aby sa posilnili a oddýchli si, tak mám pre vás niekoľko tipov na výlety, na ktorých...
Od 6. mája môžu reštaurácie za dodržania prísnych opatrení, opäť otvoriť svoje priestory aspoň prostredníctvom vonkajších terás. Pozrite si prehľad reštaurácií, ktoré už tie svoje terasy otvorili a vychutnajte si u nich kávičku, obed či večeru a podporte ich svojou návštevou. Po kliknutí na vybrané mesto sa v...
Majitelia_restauracii
Ľudia pracujúci v gastronómii sa kvôli koronakríze dostali do veľmi ťažkej situácie. Reč je najmä o majiteľoch reštaurácií, barov, pubov či jedální, ktorých podniky sú od polovice marca zatvorené. Minimálne percento tržieb si mohli udržať vďaka donáškam, výdajným okienkam a od 6. mája môžu využívať aj terasy, no sú to príjmy, ktoré na prežitie reštaurácií nestačia.
Niekde na začiatku by mala byť zdravá pôda Pôda je prostriedkom vytvárania vyvážených ekosystémov a citlivý prístup k nej je kľúčom k trvalej udržateľnosti. No všetci môžeme vlastnými očami vnímať, v akom stave je aktuálne pôda na Zemi. Z veľkej väčšiny je ubitá a suchá, na obrovských poliach chýbajú vetrolamy. A na takýchto...

Najnovšie články

Otvorený list a petícia za uvoľnenie obmedzení pre gastronomické zariadena a cielenú pomoc gastro...

Vážený pán premiér, Vláda SR, Úrad Verejného Zdravotníctva, gastro podnikatelia a návštevníci gastro prevádzok. Priebeh korona krízy a jej...

Tipy na 15 výletov po Slovensku, na ktorých vás čakajú krásne výhľady aj parádne...

Momentálne sa nám cestovanie do zahraničia skomplikovalo, našťastie, na Slovensku máme veľké množstvo krásnych miest, ktoré sa oplatí navštíviť. A ak aj...

Terasy slovenských reštaurácií. Pozrite si aktualizovanú galériu reštaurácií s terasou naprieč Slovenskom

Od 6. mája môžu reštaurácie za dodržania prísnych opatrení, opäť otvoriť svoje priestory aspoň prostredníctvom vonkajších terás.
Majitelia_restauracii

Takáto je realita! Majitelia reštaurácií o aktuálnej situácii

Ľudia pracujúci v gastronómii sa kvôli koronakríze dostali do veľmi ťažkej situácie. Reč je najmä o majiteľoch reštaurácií, barov, pubov či...
Plytvanie jedlom

Odpad z jedla má na nás aj našu planétu tvrdý dopad: 12 tipov, ako...

Odpad z jedla veľa z nás nerieši, no mali by sme vedieť, že je to celkom závažný problém pre nás aj...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá