piatok, november 15, 2019
Odporúčame vám náš darčekový obchod:

Najnovšie články

Potraviny, ktoré podporujú tvorbu kolagénu?

Koľko kolagénu denne potrebujeme pre zdravé a krásne telo? V ktorých potravinách je zastúpený? Kolagén patrí medzi najhojnejšie sa vyskytujúce proteíny v ľudskom tele. Nájdeme ho vo svaloch, kostiach,...
Whisky alebo whiskey?

Whisky alebo whiskey? Zistite viac o obľúbenom nápoji boháčov

Whisky buď milujete, alebo nenávidíte. Tento zlatistý mok patrí doslova ku klenotom vo svete alkoholu, veď nie nadarmo ju popíjajú boháči či prezidenti v známych filmoch. Poznáte ale, odkiaľ pochádza, z čoho sa vyrába,...

Doprajte vašim očiam dávku slasti: Nadupané instagramové profily plné jedla #1

S fenoménom sociálnych sietí prišiel aj fenomén fotenia si jedla. Najmä na Instagrame môžeme nájsť profily zamerané na krásne nastajlované fotky jedla, ktoré majú stovky tisíc fanúšikov. Povedzme...
La Brasserie

Reštaurácia La Brasserie ponúka chute plné Talianska: Zákazníci si môžu so šéfkuchárkou i navariť

V samom srdci Nového Mesta nad Váhom pred niekoľkými mesiacmi vznikla reštaurácia, ktorá za krátky čas stihla vymeniť celkový koncept. Z typických španielskych špecialít v podobe miniatúrnych tapas vhupla do talianskej kuchyne, ktorá si vás...

MAX SPORT predstavil svoju prvú kolagénovú tyčinku

Spoločnosť MAX SPORT prišla s unikátnou kolagénovou tyčinkou. Svojim zložením je ideálna nielen pre športujúcu verejnosť, ale aj pre každého, kto preferuje aktívny životný štýl. Vzhľadom na svoje zloženie je tyčinka určená...

DEGUSTORIUM 2019 – Ochutnávková konferencia o remeselných potravinách bude už 22.10. v Starej Tržnici

Remeselné potraviny majú na to, aby sa stali spoločenskou témou, aby sme sa, my ľudia, začali o ne a o tých, ktorí stoja za ich výrobou alebo im pridávajú na hodnote, viac zaujímať a...

Gastronomy Slovakia 2019 – prestížna kulinárska udalosť sa opäť koná v Bratislave

Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave. Gastronomy Slovakia 2019

Bratislava chutne a lacno? Daj si obed v Olive Tree

Niekto by si povedal, že najesť sa v Bratislave lacno a chutne je nemožná kombinácia. Ono je to v podstate aj pravda a úplne s týmto výrokom súhlasím. Avšak počas týždňa je...
Pekári a minimálna mzda

Rada pekárov vníma zvýšenie minimálnej mzdy ako bezohľadný zásah do stability potravinárskeho sektora

Vláda SR dňa 02.10.2019 prijala uznesenie, ktorým sa zvyšuje minimálna mzda zo súčasných 520 EUR na 580 EUR, pričom toto zvýšenie je historicky najvyššie za obdobie existencie Slovenskej republiky.

Mesto snov má svoj festival radosti! JOY FEST je súčasťou novej éry stravovania

Prvý októbrový víkend sa bude niesť v duchu modernej gastronomickej kultúry. Piešťany totiž budú mať svoj festival radosti v termíne 5. a 6. októbra na Námestí Slobody od jedenástej do dvadsiatej hodiny. Tešiť sa môžete...
nekonferencia GastroLove

Konečne vznikajú podniky s myšlienkou, nielen pre peniaze, hovoria odborníci z (ne)konferencie GastroLOVE

Čo je v kaviarni či reštaurácii zbytočný náklad a naopak, čo v nej nesmie chýbať? Prečo je dôležité, aby zamestnanci ctili etiketu a čo prezradí neupravený účes o čašníkovi? A ako tvoriť...
Food Fest Bratislava

Food Fest prvýkrát v Bratislave. Toto tu ešte nebolo!

Mestské streetfood festivaly nie sú pre Bratislavu neznámou. Prvýkrát do hlavného mesta zavítal aj Food Fest, ktorý organizuje Petronela Belková. Vôňa dobrého jedla a zvuk dynamickej hudby sa Hlavným námestím niesli až...
Bao Brothers:

Bao Brothers priniesli na Slovensko typické taiwanské jedlo. Ich logo znázorňuje silu priateľstva

Za projektom stoja traja priatelia, ktorým nechýba nadšenie pre gastronómiu a ázijské jedlo ako také. Michal Konrád, Ivan Lilov a Michal Hužovič otvorili začiatkom tohto roka koncept Bao Brothers s úplnou...
Konferencia pre zdravie ženy Košice

Konferencia PRE ZDRAVIE ŽENY chce ukázať praktickú stránku zdravia

O zdraví sa toho už popísalo aj povedalo dosť. Každý by však mal začať sám od seba a zhodnotiť, či má dostatok informácií, chodí na preventívne prehliadky a či vôbec vie, aká...
Dobrotkáreň:

Dobrotkáreň v Bánovciach nad Bebravou je splneným detským snom

Samotný názov Dobrotkáreň je veľmi milý, takmer detský a nevinný. Aneta Makyšová, ktorá stojí za vznikom tohto sladkého kráľovstva, si prevažne raňajkovým a sladkým konceptom splnila svoj veľký detský sen.
Food Fest Trnava Petronela Belkova rozhovor

Petronela Belková organizuje Food Festy už aj v Pezinku a Bratislave

Food Fest je značka novej série veľmi úspešných mestských streetfood festivalov, ktoré sa výborne rozbehli v Trnave a Trenčíne a aktuálne sa chystajú aj v Pezinku a Bratislave. Za profesionálnou organizáciou týchto...
Tomáš Tejbus:

Tomáš Tejbus z bistra Folks: Odchod z komfortnej zóny vás vždy posunie vpred

Je nielen dobrým kuchárom, ale aj manažérom a v neposlednom rade veľmi otvoreným a sympatickým človekom. Svoje názory prezentuje čisto a jasne a v jeho odpovediach sme našli veľké posolstvo.
Aroma festival Trencin 2019

Druhý ročník Festivalu vôní, chutí a zážitkov ARÓMA prinesie do Trenčína to najlepšie zo...

 Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín – pri Dome armády (Posádkový klub). Na...
crazy culinary:

Majitelia reštaurácie Crazy Culinary: Svadobné menu sme si naplánovali sami

Bistro Crazy Culinary v Žiline má dôvod nielen pripravovať oslavy, ale aj oslavovať. Šéfkuchár Michal a jeho najväčšia podpora a pravá ruka Alexandra si prednedávnom povedali svoje áno. Nám prezradili, aké...
gastrolove:

(ne)učebnici Gastrolove by mal dať šancu každý, kto sa zaoberá gastronómiou

Či už vo voľnom čase alebo profesionálne - kniha od Simony Budinskej mu bude mať čo ponúknuť. Prečítajte si recenziu na knihu, ktorá je určená všetkým so slabosťou pre dobré jedlo...

Rozhovory

Petronela Belková organizuje Food Festy už aj v Pezinku a Bratislave

Food Fest Trnava Petronela Belkova rozhovor
Food Fest je značka novej série veľmi úspešných mestských streetfood festivalov, ktoré sa výborne rozbehli v Trnave a Trenčíne a aktuálne sa...

Tomáš Tejbus z bistra Folks: Odchod z komfortnej zóny vás vždy...

Tomáš Tejbus:
Je nielen dobrým kuchárom, ale aj manažérom a v neposlednom rade veľmi otvoreným a sympatickým človekom. Svoje názory prezentuje čisto a...

Martina Valachová: Ráno je múdrejšie večerať. Nájdete chybu v nadpise?

Martina Valachová:
Martina Valachová je človek, ktorého je potrebné poznať, keď chcete pochopiť presný obsah toho, čo vám hovorí. Ak nepoznáte jej myšlienkové...

Šéfkuchár z kaštieľa Juraj Struhár: Na Pikniku v meste vás čaká...

Juraj Struhár:
Ako kuchár pracoval na Slovensku, ale aj v Anglicku, Škótsku či Taliansku.  Juraj sa postupne dostal až na miesto šéfkuchára, dnes vypracováva...

Drsný šéfkuchár s iskrou v oku Daniel Hrivňák: Starnutie je v gastronómii veľkou...

Daniel Hrivňák:
Daniela Hrivňáka mnohí  poznajú predovšetkým z rannej televíznej relácie Teleráno, kde už dlhší čas pôsobí ako kuchár, aktuálne vo dvojici s kolegyňou Mimi....

Monika Kleinová z LiMMaD Jordi’s Chocolate: Výrobný proces čokolády je neopakovateľný...

Jordi's Chocolate:
"Chcem ukázať ľuďom, že dať si kúsok pravej čokolády nie je hriech, ale zdravý pôžitok," začala svoje rozprávanie Monika Kleinová, ktorá...

Profi gastro

Whisky alebo whiskey?
Whisky buď milujete, alebo nenávidíte. Tento zlatistý mok patrí doslova ku klenotom vo svete alkoholu, veď nie nadarmo ju popíjajú boháči či prezidenti v známych filmoch. Poznáte ale, odkiaľ pochádza, z čoho sa vyrába, alebo prečo sa občas používa pomenovanie whisky a inokedy whiskey? Íri a Škóti dlhé stáročia vedú žabomyšiu vojnu o prvenstvo v tom, kto obohatil svet...
S fenoménom sociálnych sietí prišiel aj fenomén fotenia si jedla. Najmä na Instagrame môžeme nájsť profily zamerané na krásne nastajlované fotky jedla, ktoré majú stovky tisíc fanúšikov. Povedzme si úprimne, prezerať si obrázky pekných pokrmov je ako balzam na dušu. Či už ide o farebné koláčiky, poriadne šťavnaté hamburgery alebo pizzu na...
Remeselné potraviny majú na to, aby sa stali spoločenskou témou, aby sme sa, my ľudia, začali o ne a o tých, ktorí stoja za ich výrobou alebo im pridávajú na hodnote, viac zaujímať a zdieľať ich príbehy. Keďže žijeme dobu, ktorá im u nás na Slovensku nie je naklonená, združenie Slow Food Pressburg chce profesnej i laickej verejnosti ukázať, že to...
Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave. Gastronomy Slovakia 2019 Najprestížnejšia kulinárska udalosť roka, Gastronomy Slovakia 2019, sa uskutoční už o pár dní. Na živé vystúpenia michelínových šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu,...
nekonferencia GastroLove
Čo je v kaviarni či reštaurácii zbytočný náklad a naopak, čo v nej nesmie chýbať? Prečo je dôležité, aby zamestnanci ctili etiketu a čo prezradí neupravený účes o čašníkovi? A ako tvoriť ceny? Tieto a ďalšie praktické otázky zodpovedali odborníci zo Slovenska a Česka na minulotýždňovom 1. ročníku (ne)konferencie GastroLOVE v Trnave. “Našou...

Najnovšie články

Potraviny, ktoré podporujú tvorbu kolagénu?

Koľko kolagénu denne potrebujeme pre zdravé a krásne telo? V ktorých potravinách je zastúpený? Kolagén patrí medzi najhojnejšie sa...
Whisky alebo whiskey?

Whisky alebo whiskey? Zistite viac o obľúbenom nápoji boháčov

Whisky buď milujete, alebo nenávidíte. Tento zlatistý mok patrí doslova ku klenotom vo svete alkoholu, veď nie nadarmo ju popíjajú boháči či...

Doprajte vašim očiam dávku slasti: Nadupané instagramové profily plné jedla #1

S fenoménom sociálnych sietí prišiel aj fenomén fotenia si jedla. Najmä na Instagrame môžeme nájsť profily zamerané na krásne nastajlované fotky jedla,...
La Brasserie

Reštaurácia La Brasserie ponúka chute plné Talianska: Zákazníci si môžu so šéfkuchárkou i navariť

V samom srdci Nového Mesta nad Váhom pred niekoľkými mesiacmi vznikla reštaurácia, ktorá za krátky čas stihla vymeniť celkový koncept. Z typických španielskych špecialít...

MAX SPORT predstavil svoju prvú kolagénovú tyčinku

Spoločnosť MAX SPORT prišla s unikátnou kolagénovou tyčinkou. Svojim zložením je ideálna nielen pre športujúcu verejnosť, ale aj pre každého, kto preferuje...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá