Najnovšie články

Madrid Fusión 2021 – prestížne gastro podujatie bude tento rok aj online!

Jedno z najdôležitejších medzinárodných podujatí v oblasti gastronómie, sa uskutoční v menšom formáte ako sme zvyknutí v nových veľkých priestoroch výstaviska Ifema. Vzhľadom na menší formát bude symfozium priebiehať aj online formou. 

Terasy reštaurácií na Slovensku. Pozrite si aktuálne tipy, kde sa najesť na terase.

Od konca apríla je už možné vychutnať si obed, večeru či kávičku a iné nápoje aj na vonkajších terasách reštaurácií. Pozrite si niekoľko tipov na reštaurácie, ktoré už tie svoje terasy...

Iniciatíva 10 pre gastro vytvára Alianciu slovenskej gastronómie

Iniciatívu 10 pre gastro sme vytvorili ako verejnú komunikačnú platformu, prostredníctvom ktorej poukazujeme na nepriaznivú situáciu gastro sektora počas pandémie a prinášame konkrétne ekonomické návrhy na prekonanie krízy.  Na základe povzbudzujúcich ohlasov zo...

Gastro bolo opäť oklamané. Ohlásená pomoc je stále nedostupná a z uvoľňovania je gastro...

Iniciatíva 10 pre gastro upozorňuje na fakt, že gastro podnikatelia a celá verejnosť bola opäť oklamaná. Ohlásená pomoc pre cestovný ruch za obdobie druhej vlny nie je stále dostupná, mnohé existujúce schémy...

Ako vnímajú ľudia v gastre opatrenia vlády? Krajina sa začína vracať do normálu, ich...

Z čiernej sa stane bordová. K návratu do normálu sa však nepridajú reštaurácie, kafetérie ani bary. HN sa pýtali podnikateľov z gastropriemyslu, ako fungujú 13 mesiacov v pandémii a aj na to,...

Zavedenie 10 % DPH v gastro sektore opäť naštartuje biznis a konečne eliminuje šedú...

Iniciatíva 10 pre Gastro, za ktorou stoja osudy poctivých podnikateľov a tisícok zamestnancov v súlade so všetkými partnerskými organizáciami a iniciatívami gastro sektora žiada Ministerstvo financií SR a Vládu SR o dočasné...

Majitelia reštaurácie Pizza Club U ŠEBA: Odvody nedokážeme platiť načas, prvoradé sú pre nás...

Cinkanie príbormi, vychutnávanie si dobrého jedla, fantastická vôňa a smiech. Aj tak to vyzeralo pred rokom v reštaurácii Pizza Club U ŠEBA v Sokoľanoch, malej dedinke neďaleko Košíc. Odvtedy sa toho...

Plantáž Bistro: Konečne sme sa začali tešiť z pribúdajúcich zákazníkov. Potom prišla pandémia a...

Koncom roka 2018 vzniklo v meste Martin prvé vegánske Plantáž Bistro, do ktorého majitelia Marcus Ivaška a Petr Frolich vkladali nielen svoju energiu, ale tiež nádej. Ich cieľom bolo totiž...
žena, ktorá leží na posteli a konzumuje koláč

Čo jesť pred spaním a čomu sa, naopak, vyhnúť? Tipy, ako si zabezpečiť kvalitný...

Kvalitný a dostatočný spánok je pre naše celkové zdravie extrémne dôležitý. Vedeli ste, že aj zle vyvážená strava môže zapríčiniť, že si v noci nedokážete poriadne oddýchnuť? Spánok...
Kaviareň M Café v Topoľčanoch

Majiteľ M Café v Topoľčanoch: Kedysi bol môj sen veľa usmiatych zákazníkov, dnes je...

Útulné prostredie, vždy usmiaty personál a káva, ktorá spríjemní deň. To je v skratke M Café v Topoľčanoch, splnený sen majiteľa a manažéra Michala Darma. Odkedy pred 5 rokmi otvoril, nemal...

Reštaurácia SYMPL v Banskej Bystrici: Našou identitou je narábanie s vášňou a láskou k...

„Veríme, že silnejšia než dizajn nášho interiéru je jeho duša, ktorú skrýva. Je to energia, ktorú sem investoval každý, kto sa na jeho tvorbe podieľal,” hovorí hneď na začiatku o reštaurácii Sympl jej...

Bezpečný a skorší návrat do reštaurácií vďaka online rezerváciam? ZMOS chce pomôcť gastru

Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) sa rozhodlo pomôcť gastro segmentu. Informujú o užitočnej aplikácii, cez ktorú by sa dal v reštaurácii rezervovať presný čas návštevy. Ako by táto aplikácia mohla...
video

Výzva vláde od iniciatívy 10 pre gastro: Zatvorte veľké firmy, kde sa vírus najviac...

Výzva vláde od iniciatívy 10 pre gastro: Zatvorte veľké firmy, kde sa vírus najviac šíri a otvorte obchody, služby a gastro prevádzky Na základe výzvy ministra zdravotníctva Mareka Krajčího...

Peniaze namiesto gastrolístkov? Veľká zmena príde už v marci

Od začiatku marca 2021 začne platiť nová novela Zákonníka práce, ktorú ešte v minulom roku navrhol minister práce Milan Krajniak. Zamestnanci si budú môcť vybrať, či chcú dostávať gastrolístky, gastro kartu...

AKTUÁLNE: 78% Gastro prevádzok stále nedostalo podporu zo schémy pomoci pre cestovný ruch (výsledky...

Situácia v sektore gastro služieb (HoReCa) je čoraz kritickejšia. Platforma #StáleMámeChuť združujúca 14 organizácií a iniciatív spojených pre záchranu gastro sektora na Slovensku, preto zrealizovala medzi gastro prevádzkovateľmi rýchly 7-dňový prieskum využívania pomocí z jednotlivých...

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že ma je lepšie...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov neje mäso. A viete, čo ho vie v reštaurácii najviac...

Valentínske menu v pohodlí domova? Tieto reštaurácie si pripravili špeciálnu zamilovanú ponuku

Napriek pomerne nepriaznivej situácii slovenské reštaurácie nezaháľajú. Aj tento rok si na sviatok všektých zamilovaných pripravili špeciálne valentínske menu, ktoré si môžete nechať doviezť až k vám domov, alebo vyzdvihnúť.
Pár na romantickej večeri

Svetoví kuchári a ich tajomstvo dokonalého Valentína: Spoznajte ho aj vy

Tento rok bude Valentín po celom svete vyzerať inak. Kedysi sme boli zvyknutí na plné reštaurácie, kde sme si so svojou polovičkou mohli vychutnať skvelé valentínske menu, výnimočné dezerty či chutné...

Poctivé gastro bolo opäť oklamané. Výzva slovenskej vláde, aby dodržala, čo prijala a nediskriminovala...

Iniciatíva 10 pre gastro, ktorá zastupuje už vyše 1 000 gastro prevádzok, dodávateľov, vinárov, pivovarníkov a takmer 10,000 zamestnancov či hostí, ktorí iniciatívu podporili formou petície, musí s ľútosťou konštatovať, že gastro sektor bol...
Syr parmezán pri strúhadle

Cena za parmezán tento rok prudko vzrastie, upozorňujú odborníci

Zlá správa pre všetkých milovníkov kvalitných syrov – ich cena pôjde (alebo už ide) hore. Môže za to pandémia koronavírusu a zvýšené náklady na výrobu tejto mliečnej dobroty.

Rozhovory

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov...

Jaroslav Maleš: Nie som vrah ani zlodej. Chcel som len uživiť...

V prvej polovici decembra sa dostali aj s manželkou do pozornosti médií ako majitelia podniku v Prešove, ktorý napriek nariadeniam o zatvorení...

4 gastro iniciatívy, ktoré chcú pomôcť slovenským reštauráciám: Ako fungujú a...

Žalostnú situáciu slovenského gastro segmentu si už uvedomujeme snáď všetci. O prácu prichádzajú mnohí - od majiteľov, prevádzkarov, cez kuchárov či čašníkov....

Šéfkuchár Vojto Artz: Neznášam odfláknuté či pokazené jedlo, všetko kvalitné potrebuje...

Slovenský šéfkuchár Vojto Artz patrí medzi špičku slovenskej gastronómie. Poznať ho môžete z televíznych programov ako Teleráno, Masterchef, TV Markíza Chuťovky...

Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka: Rada si zoberiem recept, ktorý nie...

Nikoleta Kováčová, ktorú poznáme skôr ako Surovú dcérku, momentálne vydala svoju druhú kuchársku knihu. Slovegán je plná tradičných slovenských receptov, avšak...

Organizátor Street food na Duláku Maroš Mačuha: Na každej akcii zbierame...

Maroš Mačuha je organizátorom rôznych akcií a podujatí už dlhých 15 rokov. Svoje bohaté skúsenosti zbieral napríklad pri organizácii Vianočných trhov,...

Profi gastro

Jedno z najdôležitejších medzinárodných podujatí v oblasti gastronómie, sa uskutoční v menšom formáte ako sme zvyknutí v nových veľkých priestoroch výstaviska Ifema. Vzhľadom na menší formát bude symfozium priebiehať aj online formou.  Organizátori posunuli termín na 31. máj až  2. jún. Na programe je dvadsať nových rečníkov, ktorí odhalia najnovšie trendy vo varení z...
Iniciatíva 10 pre gastro upozorňuje na fakt, že gastro podnikatelia a celá verejnosť bola opäť oklamaná. Ohlásená pomoc pre cestovný ruch za obdobie druhej vlny nie je stále dostupná, mnohé existujúce schémy pomoci meškajú alebo sú nefunkčné a v rámci uvoľňovania opatrení pri zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii platia pre gastro sektor opäť prísnejšie podmienky.  Vyzývame...
Z čiernej sa stane bordová. K návratu do normálu sa však nepridajú reštaurácie, kafetérie ani bary. HN sa pýtali podnikateľov z gastropriemyslu, ako fungujú 13 mesiacov v pandémii a aj na to, ako vnímajú opatrenia vlády. Dunajský pivovar, Milan Halgaš Od polovice októbra si o nás vláda utiera nohy ako...
Iniciatíva 10 pre Gastro, za ktorou stoja osudy poctivých podnikateľov a tisícok zamestnancov v súlade so všetkými partnerskými organizáciami a iniciatívami gastro sektora žiada Ministerstvo financií SR a Vládu SR o dočasné zníženie DPH na stravovacie služby na 10 %. Cieľom je zníženie finančnej záťaže tým prevádzkam, ktoré prežijú klinickú smrť spôsobenú pandémiou a naďalej budú prevádzkovať...
Kaviareň M Café v Topoľčanoch
Útulné prostredie, vždy usmiaty personál a káva, ktorá spríjemní deň. To je v skratke M Café v Topoľčanoch, splnený sen majiteľa a manažéra Michala Darma. Odkedy pred 5 rokmi otvoril, nemal ani jeden deň voľna. Posledný rok plný neistoty mu ale dáva extrémne zabrať. Celé to vypuklo v septembri roku 2016. „Podpísali sme...

Najnovšie články

Madrid Fusión 2021 – prestížne gastro podujatie bude tento rok aj online!

Jedno z najdôležitejších medzinárodných podujatí v oblasti gastronómie, sa uskutoční v menšom formáte ako sme zvyknutí v nových veľkých priestoroch výstaviska Ifema....

Terasy reštaurácií na Slovensku. Pozrite si aktuálne tipy, kde sa najesť na terase.

Od konca apríla je už možné vychutnať si obed, večeru či kávičku a iné nápoje aj na vonkajších terasách reštaurácií. Pozrite...

Iniciatíva 10 pre gastro vytvára Alianciu slovenskej gastronómie

Iniciatívu 10 pre gastro sme vytvorili ako verejnú komunikačnú platformu, prostredníctvom ktorej poukazujeme na nepriaznivú situáciu gastro sektora počas pandémie a prinášame konkrétne...

Gastro bolo opäť oklamané. Ohlásená pomoc je stále nedostupná a z uvoľňovania je gastro...

Iniciatíva 10 pre gastro upozorňuje na fakt, že gastro podnikatelia a celá verejnosť bola opäť oklamaná. Ohlásená pomoc pre cestovný ruch za...

Ako vnímajú ľudia v gastre opatrenia vlády? Krajina sa začína vracať do normálu, ich...

Z čiernej sa stane bordová. K návratu do normálu sa však nepridajú reštaurácie, kafetérie ani bary. HN sa pýtali podnikateľov z gastropriemyslu,...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá