Hľadáte návrat k overeným hodnotám? Boutique Hotel Dubná Skala**** v nich má dlhoročnú tradíciu

1556
Boutique Hotel Dubná Skala****
História hotela siaha až na začiatok minulého storočia. Dnešný moderný hotel s jedinečným gastronomickým konceptom nadväzuje na jeho pôvodnú tradíciu a láka čoraz viac hostí.

Boutique Hotel Dubná Skala**** stojí v Žiline už od roku 1913, keď ho ako pôvodný dvojpodlažný dom na mieste drevených a hlinených domov postavil Jozef Karas.

Dobré jedlo, víno i politika

História hotela je naozaj bohatá – pôvodný majiteľ Jozef Karas sa zaoberal predajom liehovín. Na súpisnom čísle 605 prevádzkoval Karas okrem toho aj reštauráciu a vlastnil aj vedľajší objekt.

Hotel dedili ďalšie generácie Karasovcov, no jedným z posledných známych majiteľov pred súčasným stavom bol aj politik a žilinský starosta Vojtech Tvrdý. Počas vojnových rokov tu sídlila jeho kancelária a priestory dnešného hotela obýval spoločne s celou rodinou.

V období socialistickej vlády predstavovala (vtedajšia) Dubná Skala typické miesto plné tradícii a folklóru. Bola známou vinárňou a reštauráciou s cigánskou muzikou a patrila pod štátny podnik Reštaurácie Žilina.

Desiatky úprav a zlepšení, čo viedli k súčasnému stavu

Za najväčší zásah do pôvodného stavu budovy je považovaná prestavba z roku 1984, počas ktorej však štát výrazne nezasiahol do jej vonkajšej formy. Nový majiteľ uskutočnil rozsiahlu rekonštrukciu v roku 2006. Jeho mementom bolo najmä udržanie atmosféry tohto miesta.

Vďaka pamätným dokumentom a ústnej histórii miestnych obyvateľov nadviazal vylepšený Boutique Hotel Dubná Skala**** na pôvodnú folklórnu tradíciu a zachoval si svojho viac ako storočného ducha.

Viac informácii o súčasnom stave a ponuke reštaurácie a hotela nájdete na TOMTO ODKAZE.

Zdroje: Peter Štanský a Milan Novák, hoteldubnaskala.sk, tikzilina.euzilina-gallery.sk,

Zdroje foto:  Instagram Boutique Hotel Dubná Skala****, pexels.com

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie