Danubius Gastro zdôrazní aktuálne témy a poteší zmysly všetkých milovníkov jedla

1455
Danubius Gatro

Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické produkty, fantastické kulinárske show s kuchármi zvučných mien, ale aj technológie a vybavenie pre gastroprevádzky, hotely, kaviarne a reštaurácie – medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro, ktorý sa od 23. do 26. januára 2020 uskutoční v bratislavskej Inchebe, bude plný vôní, chutí a farieb a svoje si na ňom nájdu rovnako odborníci zo segmentu HoReCa, ako aj milovníci dobrého jedla. Počas štyroch dní sa na výstavisku predstaví takmer 400 vystavovateľov z desiatich krajín vrátane Slovenska a Česka. Jednou z tohtoročných tém veľtrhu bude kvalita potravín a udržateľnosť v gastronómii, čo vo svojej veľkej expozícii priblíži aj hlavný partner podujatia, spoločnosť Kaufland Slovenská republika.

Technológie pre gastrobiznis…

Ucelený sortiment pre segment HoReCaod profesionálneho prístrojového vybavenia, cez nábytok až po obalové materiály a reklamu – veľtrh Danubius Gastro, ktorý sa za roky svojho pôsobenia vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente na Slovensku i v okolitých krajinách, je dôležitou platformou pre prezentáciu trendov a noviniek v gastronomickom odbore. Inak tomu nebude ani v tomto roku, keď sa odborní návštevníci aj spotrebitelia oboznámia s novými produktmi a špecialitami. Na veľtrhu sa prezentujú tak menšie a lokálne spoločnosti, podnikatelia a živnostníci, ako aj významné svetové gastronomické značky ako De´Longhi, METRO, Bonduelle a desiatky ďalších prostredníctvom slovenských obchodných zástupcov. S atraktívnou expozíciou sa na veľtrhu po dlhšej odmlke predstaví firma Nestlé (prostredníctvom NESTLÉ Slovensko s.r.o.).

…aj program plný farieb, chutí a vôní

Kulinárskym zážitkom bude nielen Živá škola varenia, vďaka ktorej návštevníci spoznajú tipy a triky svetových rozmerov a nových trendov, ale aj renomované súťaže kuchárov, cukrárov, barmanov a baristov – či už profesionálov, alebo študentov. Umenie vyrezávania do ovocia a zeleniny ukáže CARVING CUP SLOVAKIA, kuchári si svoje sily zmerajú v súťažiachSKILLS Slovakia Gastro junior METRO CUP a MAJSTER KUCHÁR SR 2019/2020, cukrári sa predvedú počas DANUBIUS GASTRO DEBIC CUP 2020a už 10. ročník súťažnej výstavy POÉZIA V GASTRONÓMII priblíži exponáty kuchárov, cukrárov a cukrárskych artistov. Praktické rady pre zdobenie koláčikov na veľtrhu odovzdá cukrárka Lucia Gažová z LulusBakery počas svojho workshopu v sobotu 25.1.

Molekulárna gastronómia, moderný slovenský streetfood a svetové drinky

Množstvo šéfkuchárov a cukrárov z renomovaných podnikov príde na veľtrh Danubius Gastro ukázať svoje umenie. Napríklad,Vojto Artzprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov a šéfkuchár Metro – uvedie návštevníkov do tajov molekulárnej gastronómie; executivechef podnikov Hotel Loft a FABRIKA Thebeerpub Dano Hrivňák predstaví koncept moderného slovenského stretfoodu a cukrár hotela Zámok Šimák, Tomáš Pikáli, predvedie sezónne recepty zo zámku. Nebude chýbať moderná mixológiav podaní najlepších barmanov z rôznych krajín, ktorí si zmerajú svoje sily na súťaži MASTER CUP 77 2020 PROFI MIXOLOGY.

Všetko o káve v Kávovom mestečku

Na veľtrhu Danubius Gastro si návštevníci môžu pozrieť súťaž v príprave obľúbených kávových nápojov, ale aj miešaných drinkov či alternatívnych príprav kávy SLOVAK BARISTA CUP. Aká je správna príprava espressa, ako by malo vyzerať správne cappuccino či aké recepty sa používajú na rôzne alternatívne prípravy kávy ako chemex, aeropress, džezva či V60 – odpovede poskytnú profesionáli v Kávovom mestečku. Pre návštevníkov sú pripravené ochutnávky kvalitnej kávy so zodpovedným pôvodom z celého sveta. Záujemcovia o otvorenie vlastnej kaviarne môžu využiť poradenstvo a praktické rady a tipy odborníkov.

#akosatoma

Podľa čoho sa dá rozpoznať ryba z rybníka od tej z plastového bazéna? Ako funguje poctivá pekáreň? Ako sa má naozaj chovať dobytok? Kvalita potravín, ekológia a udržateľnosť budú jednou z tém gastronomického veľtrhu. Prednášky a diskusie so slovenskými pestovateľmi, výrobcami a chovateľmi o histórii a pôvode surovín sa budú konať každý deň od štvrtka až do nedele. Navyše, Kaufland Slovenská republika ako hlavný partner gastronomického veľtrhu plánuje prezentovať zodpovedný sortiment, zameria sa na podporu domácej produkcie, odprezentuje textílie z biobavlny a priblíži návštevníkom svoje bezgluténové, bezlaktózové a vegánske produkty. Návštevníci sa zároveň môžu každý deň tešiť na súťaže, ochutnávky a množstvo zábavy.

Ďalšími partnermi veľtrhu sú Zoznam.sk, Menučka.sk, Gastromenu.sk, PravéSlovenské.sk, Klocher.sk a denník Pravda.

Veľtrh Danubius Gastro, ktorý sprevádza veľtrh cestovného ruchu ITF Slovakiatour a výstavy venované poľovníctvu a rybárstvu,  je otvorený od 23. do 26. januára, vo štvrtok a piatok od 9:00 do 18:00, v sobotu od 10:00 do 18:00 a v nedeľu od 10:00 do 17:00.

Všetky vstupenky sú žrebovateľné o fantastické ceny: dovolenku na Srí Lanke pre 2 osoby na 11 dní od CK  BUBO, 10 poukážok v hodnote 100 eur na nákup v obchodnej sieti Kaufland a VIP kartu pre 2 osoby na podujatia organizované Inchebou v roku 2020.

Zdroj: Danubius Gastro

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie