piatok, august 18, 2017

Najnovšie články

Menučka magazín - Príroda – Zdroj chutí a zdravia

Príroda – Zdroj chutí a zdravia: Špenát, Breza, Baza čierna, Oregano

Nielen v jedlách alebo prostredníctvom čajov – už celé veky z prírody čerpáme ingrediencie podporujúce naše zdravie. Či už ide o kašeľ alebo žalúdočné problémy, jediným liekom nemusia byť tabletky. Príroda je plná toľkých vitamínov, že ak...
Menučka magazín - Food 2.0. zdravý fast food

Food 2.0 prináša do Bratislavy novú formu zdravých obedov

Pred časom som sa osobne stretla s jedným zo zakladateľov zdravého fast foodu Food 2.0 Vladom Kohútom. Veľmi oduševnene a s nadšením mi o svojej prevádzke rozprával. Ako vznikli, čím sa inšpirovali, že chceli vytvoriť zdravú alternatívu...
Menučka magazín, penzión Zora, Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry

Penzión Zora Family aj s reštauráciou Fiaker obstál na výbornú

Osobne si myslím, že ubytovať sa vo Vysokých Tatrách už nie je problém. Teda pokiaľ nejdete v najväčšej sezónnej špičke, kedy môžete natrafiť na plne obsadené ubytovacie zariadenia. Hotelov, penziónov, či privátov je tam...
Menučka magazín - Vapiano Praha

Vapiano začína písať svoju históriu už aj v Prahe pod taktovkou slovenského gastronóma!

Majiteľ spoločnosti Bencik Culinary Group, Pavol Benčík, otvoril prvú reštauráciu VAPIANO patriacu do úspešnej medzinárodnej siete. Prevádzka špecializujúca sa na taliansku kuchyňu už teraz žne veľký úspech. Za prvé tri dni ju navštívilo viac...
Menučka magazín - Všestranný med – naše tekuté zlato

Všestranný med – naše tekuté zlato. Čo všetko sa v ňom ukrýva?

Med mal odjakživa využitie nielen ako jedlo, ale aj ako liek. Právom ho môžeme označiť za naše tekuté zlato.  Až si budete osladzovať čaj medom, vedzte, že za tú jednu lyžičku môžete poďakovať až...

Americký bufet či švédsky stôl? Naučíme vás, čo očakávať v hotelových reštauráciách

Aj keď doma obľubujete jednoduché raňajky v podobe jogurtu či obľúbenej pečenej slaniny s vajíčkom, tak na dovolenke si môžete dopriať z bohatého výberu rôznych tradičných i menej bežných raňajkových jedál. Aj večere sú na dovolenke bohatšie ako...
Obederia - denné obedové menu, Benčík Culinary Group

Obederia – obedové stravovanie na vyššej úrovni

Spoločnosť Bencik Culinary Group predstavuje nový koncept stravovania! Obederia nie je len obyčajnou kantínou, ale miestom, kde sa spája rýchlosť a jednoduchosť pracovného obeda s kvalitou a čerstvosťou dobrej reštaurácie. Zamestnanci spoločnosti Johnson Controls si tak môžu...
menucka-magazin-rozhovor-jaroslava-basistova-floristka

Čo má rada: Jaroslava Bašistová – úspešná floristická dizajnérka

Je vášnivou floristkou, ktorá sa po rokoch v korporáciách začala venovať naplno svojej vášni ktorou sú kvety. Učila sa u svetových špičiek v tejto oblasti a dnes je v rámci floristického dizajnu vyhľadávanou a...
menucka-magazin-farby-na-tanieri-top-paprika-paradajka-cesnak-zelenina

Farby na tanieri

Všetci sa zhodneme na tom, že ovocie a zelenina sú veľmi dôležité. Nie každý však túto nutnosť pochopil správne. Ak jeme rovnaké jedlá dlhšiu dobu, nedodávame telu všetky potrebné živiny. Nepomôže nám teda, ak budeme jesť...
Corleone

Mafiánska atmosféra v Devínskej Novej Vsi? Skúste Corleone Pub a Corleone u Kmotra

Víno, pizza, pasta, rizoto a vôňa Sicílie... Cítite to až ku vám domov? Dovolenkovú atmosféru historického mafiánskeho mesta si môžete pripomenúť priamo v Devínskej Novej Vsi v talianskych reštauráciách Corleone Pub a Corleone u...
pohoda-festival-gastro-jedlo-ponuka-menu

Pozrite si sumár najzaujímavejších stánkov na Pohoda festival 2017 (video)

Pohoda je za nami. Tí, ktorí tam boli ešte vstrebávajú zážitky z tohto multikultúrneho festivalu, tí čo neboli scrollujú na facebooku posledné záblesky z pohodovej atmosféry svojich friendov. My sme si opäť posvietili na...
Gurmán award - kuchár roka 2017

Gurmán Award 2017 – Šéfkuchárom roka sa stal Lukáš Hesko z Fachu

V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom roka stal Lukáš Hesko z reštaurácie FACH. Hotelovou reštauráciou roka...
Gurmán Fest Bratislava

Čo môžete ochutnať tento víkend na festivale Gurmán Fest Bratislava?

Predĺžený víkend plný tých najlepších kulinárskych dobrôt od tých najúspešnejších a najuznávanejších. Ochutnávky tých najlepších reštaurácií a prezentácie TOP šéfkuchárov. Už tento piatok na novom mieste - v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa. Po niekoľkých...
Letné menu v Kozej bráne

Osviežujúce a zdravé letné menu v Kozej bráne

Obľúbená historická reštaurácia Kozia brána si pre vás pripravila osviežujúce letné menu. V lete nás príroda obklopuje množstvom čerstvých a hlavne zdravých produktov z našich záhrad a lesov. Je to obdobie, kedy preferujeme skôr...
Gurmán Fest Bratislava 2017

Gurmán fest Bratislava 2017 – Oslava výnimočných chutí

Už tretí júnový víkend nás čaká najstarší a najväčší gastronomický festival v Bratislave – Gurmán fest Bratislava 2017. Tradične sa môžu všetci labužníci tešiť na kvalitné reštaurácie, predajcov delikates, vinárov či farmárov. O bohatý program pre návštevníkov...
Kamil Aujeský

Kamil Aujeský: “Menučka sú super ak sú kvalitné.”

Jedna z najsledovanejších postáv súčasného online marketingu, aktuálne dvojnásobný bloger roka (gratulujeme!), lektor, konzultant, špecialista na digitálny online marketing a najnovšie už aj moderátor vlastnej video relácie. Kamil je môj bývalý kolega z práce...

Zemianska kúria v Chalúpkove je ako stvorená pre rodinné i firemné akcie

Zemianska kúria v dovolenkovom komplexe Chalúpkovo si, napriek svojej krátkej existencii, svojou kvalitou získala mnoho zákazníkov. Dôvodom je nielen skvelá poloha neďaleko hlavnej cesty medzi Ružomberkom a Liptovským Mikulášom, ale i nie príliš okukaný koncept...
Bistro Terrine - Bravčová kotleta

Laura Suchoň z Bistro Terrine: “Kto sme a prečo to robíme”

Prvé rande s Adamom bolo tak trochu zvláštne. Na strane druhej, dnes tiež nechápem ako som mohla prikývnuť na pozvanie na večeru priamo do bytu cudzieho muža, ktorý o sebe tvrdil, že má dokonalý...
Slovak Food Festival 2017

Zdeněk Pohlreich hosťom na Slovak Food Festival 2017

Slovak Food Festival, najväčší piknik v meste otvorí svoje brány už po ôsmy krát. 1. – 4. Júna sa na Bratislavskom hrade bude už tradične konať najväčší piknik v meste, Slovak Food Festival. Gastronomická udalosť roka začne štvrtkovým...
Food Revolution Day Slovakia 2017

Food Revolution Day: Banán alebo jablko? Túto otázku by si malo klásť ráno každé...

"Žijeme v instantnej dobe”, hovorí Robert Roth ako banán, v úvode spotu Food Revolution Day Slovakia 2017. Spolu s Táňou Pauhofovou a Milkou Vášaryovou prepožičali svoje hlasy aj ostatným čerstvým, hlavným hrdinom revolučného spotu. “Piaty...

Rozhovory

Čo má rada: Jaroslava Bašistová – úspešná floristická dizajnérka

menucka-magazin-rozhovor-jaroslava-basistova-floristka
Je vášnivou floristkou, ktorá sa po rokoch v korporáciách začala venovať naplno svojej vášni ktorou sú kvety. Učila sa u svetových špičiek v tejto...

Pozrite si sumár najzaujímavejších stánkov na Pohoda festival 2017 (video)

pohoda-festival-gastro-jedlo-ponuka-menu
Pohoda je za nami. Tí, ktorí tam boli ešte vstrebávajú zážitky z tohto multikultúrneho festivalu, tí čo neboli scrollujú na facebooku posledné záblesky z...

Kamil Aujeský: “Menučka sú super ak sú kvalitné.”

Kamil Aujeský
Jedna z najsledovanejších postáv súčasného online marketingu, aktuálne dvojnásobný bloger roka (gratulujeme!), lektor, konzultant, špecialista na digitálny online marketing a najnovšie už aj moderátor...

Marcela Špalková vám ukuchtí štýl na mieru

Marcela Špalková - štýl mejkerka
Marcela Špalková je Štýl Mejkerka. Vzdeláva ženy, mužov aj firmy v oblasti štýlu a obliekania. Pomocou farebnej typológie vás naučí, aké farby s vami prirodzene ladia. Odporučí...

Juraj Sasko: “Zjem všetko okrem vyprážaného kalerábu”

Juraj Sasko
Juraj Sasko a agentúra Visibility sú vo svete online marketingu známymi pojmami. Mladý podnikateľ a otec dvoch synov nám prezradil, na aké jedlo nedá dopustiť...

Legendárna Štefánka opäť ožíva – pod patronátom siete Pulitzer family

Štefánka by Pulitzer, Bratislava
Po Veľkej noci vo štvrtok 20.4. privíta svojich prvých hostí znovuotvorená reštaurácia s pozmeneným názvom - Štefánka by Pulitzer. Priamo oproti Prezidentskému palácu tak ožije...

Profi gastro

Menučka magazín - Vapiano Praha
Majiteľ spoločnosti Bencik Culinary Group, Pavol Benčík, otvoril prvú reštauráciu VAPIANO patriacu do úspešnej medzinárodnej siete. Prevádzka špecializujúca sa na taliansku kuchyňu už teraz žne veľký úspech. Za prvé tri dni ju navštívilo viac než 2 000 ľudí!  Čerstvé a presne podľa vášho gusta, najmä tým je charakteristická reštaurácia VAPIANO. Jednou z jej hlavných výhod je sloboda. V reštaurácii sa pohybujete ako...
Gurmán award - kuchár roka 2017
V nedeľu večer odovzdali v Hoteli Radisson BLU Carlton ocenenia najlepším reštauráciám a šéfkuchárom na Slovensku za uplynulý rok. Podľa odborných hodnotiteľov bedekra Gurmán na Slovensku sa šéfkuchárom roka stal Lukáš Hesko z reštaurácie FACH. Hotelovou reštauráciou roka sa stala Vínna reštaurácia v Hoteli Matyšák, prémiovou reštauráciou roka Fou Zoo a tematickou Villa Rosa. V slovenskej obdobe michelinskej hviezdy si 3 vidličky udržala...
Gurmán Fest Bratislava
Predĺžený víkend plný tých najlepších kulinárskych dobrôt od tých najúspešnejších a najuznávanejších. Ochutnávky tých najlepších reštaurácií a prezentácie TOP šéfkuchárov. Už tento piatok na novom mieste - v krásnom prostredí Sadu Janka Kráľa. Po niekoľkých rokoch v Medickej záhrade a neskôr na dostihovej dráhe sa tak opäť vracia festival na pravý breh Dunaja. Vstup na Gurmán Fest Bratislava je opäť voľný, za degustácie...
Gurmán Fest Bratislava 2017
Už tretí júnový víkend nás čaká najstarší a najväčší gastronomický festival v Bratislave – Gurmán fest Bratislava 2017. Tradične sa môžu všetci labužníci tešiť na kvalitné reštaurácie, predajcov delikates, vinárov či farmárov. O bohatý program pre návštevníkov sa postarajú 3 pódia. S množstvom workšopov, kvízov, akcií pre deti a aj večerné hudobné vystúpenia. To je len zopár skvelých tipov na čo sa môžu...
Slovak Food Festival 2017
Slovak Food Festival, najväčší piknik v meste otvorí svoje brány už po ôsmy krát. 1. – 4. Júna sa na Bratislavskom hrade bude už tradične konať najväčší piknik v meste, Slovak Food Festival. Gastronomická udalosť roka začne štvrtkovým večerom vína, kde si na svoje prídu milovníci tohto lahodného nápoja z rôznych kútov Slovenska a iných krajín. Večerom bude sprevádzať pohodová atmosféra podporená koncertom jazzovej formácie....

Najnovšie články

Menučka magazín - Príroda – Zdroj chutí a zdravia

Príroda – Zdroj chutí a zdravia: Špenát, Breza, Baza čierna, Oregano

Nielen v jedlách alebo prostredníctvom čajov – už celé veky z prírody čerpáme ingrediencie podporujúce naše zdravie. Či už ide o kašeľ alebo žalúdočné problémy, jediným liekom...
Menučka magazín - Food 2.0. zdravý fast food

Food 2.0 prináša do Bratislavy novú formu zdravých obedov

Pred časom som sa osobne stretla s jedným zo zakladateľov zdravého fast foodu Food 2.0 Vladom Kohútom. Veľmi oduševnene a s nadšením mi o svojej prevádzke rozprával....
Menučka magazín, penzión Zora, Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry

Penzión Zora Family aj s reštauráciou Fiaker obstál na výbornú

Osobne si myslím, že ubytovať sa vo Vysokých Tatrách už nie je problém. Teda pokiaľ nejdete v najväčšej sezónnej špičke, kedy môžete natrafiť na...
Menučka magazín - Vapiano Praha

Vapiano začína písať svoju históriu už aj v Prahe pod taktovkou slovenského gastronóma!

Majiteľ spoločnosti Bencik Culinary Group, Pavol Benčík, otvoril prvú reštauráciu VAPIANO patriacu do úspešnej medzinárodnej siete. Prevádzka špecializujúca sa na taliansku kuchyňu už teraz...
Menučka magazín - Všestranný med – naše tekuté zlato

Všestranný med – naše tekuté zlato. Čo všetko sa v ňom ukrýva?

Med mal odjakživa využitie nielen ako jedlo, ale aj ako liek. Právom ho môžeme označiť za naše tekuté zlato.  Až si budete osladzovať čaj...

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá